Švadlena

72%
Švadlena

Tilly se po letech vrací do svého rodného městečka v Austrálii, odkud musela jako dítě uprchnout kvůli obvinění z vraždy. Z cest po světě přijíždí vyzbrojená šicím strojem a znalostmi haute couture. Přes zlovůli většiny místních, kteří ji považují za prokletou, zůstává v městečku, aby odhalila pravdu o tom, co se v minulosti skutečně odehrálo. (Febiofest)




Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Jedno ospalé Australské městečko plné zlých lidí, jedna dávná křivda a jedna skvělá Kate Winslet, to je Švadlena. Velmi osobité pojetí filmů, výborná režie.. vše s lehkou nadsázkou a humorem, přitom má film velkou hloubku a je v něm nejedna silná scéna. Zajímavá podívaná. Méně než 80% dá nemohu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Australský vidlákov, šicí stroj a jedno drsné tajemství. Mohlo to být fakt dobré drama, kdyby nebylo říznuté tou šilenou komedií.
avenis
avenis
7 963 bodů
9
Skvělý film s napětím a nečekanými zvraty. Kate Winslet vyzrála ve výbornou herečku, která už dávno setřepala punc naivky oblečené jen do diamantu z Titaniku. Doporučuji pro ty, kdož mají rádi vintage, drsný humor a dobrý film. (11.3.2016)

Dodatečné informace

Původní název:
The Dressmaker (více)
  • Austrálie Švadlena
  • Austrálie The Dressmaker
Země původu:
Austrálie
Rozpočet:
11,93 mil. USD
Tržby:
25 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Švadlena je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch