Deepwater Horizon: Moře v plamenech

77%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Peter Berg a Mark Wahlberg podruhé. Opět jak to bývá u Berga zvykem nechybí správný patriotismus a hrdinství. Snímek je opět velmi americký,ale na to už jsem si u Berga zvykl. Deepwater Horizon je směs všemožných klišé kde vystupují ty netypičtější lidské charaktery. Jenže ono se to všechno zakládá na skutečné události a tomu dávám plus. Ve chvíli kdy se vše pokazí a vypukne požár nabírá snímek na obrátkách a vy jen čekáte kdo to doválčí až k závěrečným titulkům. Celé je to nasnímané reálně a bez zbytečných okolků. PS: Americká vlajka samozřejmě nechybí.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Film podle pravdy, vlažný start, v polovině to začne gradovat. Je to typicky americké, hrdinské, přehnané. Na film se přesto dobře dívá, druhá polovina má spád a je to akční a film uteče, jako voda.. 70% asi stačí. Mark Wahlberg byl určitě dobrou volbou a filmu pomohl.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
První dialogová půlka se mi líbila dost. Berg to měl všechno pevně v rukách, a ikdyž jsem z Wahlberga měl pocit mírného přehrávání, tak se ten zrod katastrofy povedlo natočit fakt dobře. Chápu, že v zájmu reality to asi jinak nešlo, ale to následné pobíhaní v ohni bylo šíleně nepřehledné. Navíc mě dost štvala linie s Kate Hudson.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
eepwater Horizon – Moře v plamenech je nakonec hodně solidní žánrový film, který zobrazuje jednu z nejstrašnějších přírodních katastrof bez zbytečných příkras, je to drsný a krutý film a přitom se pořád pohybuje v hranicích zábavné podívané. Herci přesně chápou, co se po nich žádá a odvádí to výborně, po delší době potěší na plátně Kate Hudson a samozřejmě i její otčím Kurt Russel.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Pracovat na ropné plošině musí být velmi obohacující zážitek. Když jde všechno hladce, tak párkrát zakroužíte uzávěrem potrubí, čerpáte svinstvo, které jde přírodním aktivistům stejně proti srsti jako abstinentům kýbl absintu, a ještě za to berete nehorázný prachy a v době volna se staráte leda o to, jak nejlépe vytunit svou milionovou jachtu. No a když se naopak všechno neočekávaně posere, natočí o vás v Hollywoodu film a jste za největší hrdiny od dob Nicolase Cage ve World Trade Center. Naštěstí, na rozdíl od mých předcházejících vět, natočil Berg natolik upřímný, empatický a v závěru dokonce emocionální epitaf na osudy té hrstky nešťastníků, kteří položili své životy vinou slepé obchodní byrokracie a hrabavosti, že bych se nedivil, kdyby s ním všichni přeživší aktéři chtěli každý den do konce života zajít večer na pivo. Děj je plný klišé a postava Johna Malkoviche představuje přesně ten otravný prototyp iracionálního charakteru, který navzdory ostatním dělá vše pro to, aby způsobil průšvih, ale jinak vyznívá vše dostatečně autenticky, intenzivně a ruku v ruce s minimem nepřístupných záběrů také bolestivě. A je dobře, že jednoznačným viníkem není ani počasí, ani technická závada, nýbrž selhání lidského faktoru, a že zapojení osobního života hlavního hrdiny nepůsobí sentimentálně, ale jako jediná stoprocentně působivá cesta k uvědomění si, co především může člověk při výkonu nebezpečné práce ztratit. Peter Berg se z režiséra tupých akčních minutek vyhoupl na respektovaného tvůrce skutečných akčních hotovek, a to je dobře...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Ano tento film je podle skutečné událostí. Dělal ho režisér Peter Berg (Hancock, Bitevní loď, Na život a na smrt) a celé to stálo 150 millionů dolarů. Berg pravděpodobně věděl, že se to nedá zaplatit ale na tom nezáleží. Záleží na tom jestli je tento film dobrý. No a- a jo je dobrý. Tenhle film hodně těží z akce, výbuchů ale především emocí. Celé je to emocemi nabité a i když se první půlky pouze mluví je to zajímavé. Deepwater Horizon není dokonalý film. Ale je to dobrý film. A to je nejdůležitější.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Jako dokument o zkáze dobrý film. Hrůza a boj v plamenech byl natočen vcelku autenticky.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Podle skutečné události - hvězdička navíc. Nominace na efekty? no nevím, ale asi zasloužená, je to ale jen furt oheň a výbuchy. Druhá půlka filmu je každopádně brána jako: Jedním dechem. Marek je samozřejmě mistr světa a všechny zachrání, i tu kočičku na stromě (nebo na hořící plošině, to je fuk:-) ). 69%
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
První hodinu se tam hádají bodří drsní dělňasové (btw Kurt Russell bude macho grande asi i na smrtelné posteli) s hamižnými (jak jinak, že?) kravaťáky o tom, zda vrtat, či nevrtat. Zbylou cca půlhodinu už pochopitelně probíhá od začátku očekávané (digitální) ropné peklo, které ovšem postrádá památné momenty a místo do extrému hnaného napětí a nervozity vsází (bohužel) hlavně na zběsilé tempo. Tím naštěstí disponuje i dlouhá dialogová expozice, která by jinak byla kvůli nebývale nadměrnému využívání odborných termínů (karotáž, cementace a mraky dalších pro laika podivných slov) patrně k nepřežití. Dobrá sezónní jednohubka, žánrové vrcholy však raději hledejte jinde.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Dokumentární. A to nejen díky formě i obsahu, ale také proto, že se autoři snímku zdrželi jakékoli prezentace vlastních názorů na věc. Velmi vzácné!. Takže dokumentární film o nebetyčném porušování bezpečnostních předpisů, které vedlo ke katastrofě nevídaných rozměrů, jejíž důsledky si ani dnes ještě nedokážeme představit. A pokud se to stalo opravdu takhle, zpochybňuje to moji víru ve výhradní odpovědnost BP. Hodně mi to připomnělo film Everest, ve kterém velezkušení hlavní hrdinové také postupně porušili všechny zásady jak svoje, tak bezpečnostní, což vedlo ke smrti mnoha lidí. Filmu samotnému není co vytknout. Podívaná i efekty jsou strhující a výkony herců přesvědčivé. Spokojenost.