Neon Demon

59%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
10
Výrazné audiovizuální dílo ve své podstatě, skromnosti, extravagantního umění, ctižádosti a kultivovanosti krásy. Každý obraz mající barvy v určité fázi, který je v souladu s doprovodnou elektronickou až psychotropní hudbou, navozuje určitou plachost, nevinnost a hlavně efektivnost. Vášeň a emoce tu hrají hlavní role a byť se to zdá podivné, jedná se o jedinečnost ve své fantasii. Vizuální vyprávění má stále příběh, ale co si budeme nalhávat, tohle není nic pro obyčejné diváky. Film je pro tzv. ´náročné´ diváky, kteří dokáží ocenit vizuální stránku, soundtrack a herecké výkony, což v tomto případě vypadá skutečně velice impozantně. Tohle není nic pro diváky hledající pouze filmovou zábavu a už vůbec ne pro ty, co mají výhrady vůči extravagantnímu umění. Tohle je po filmové stránce úplně jiná liga. Tohle je skutečné filmové umění.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
No je to pitomost, celkem banální černá historka ze světa modelingu založená na snad všech klišé, které se s tím prostředím spojují. I když místy rozhodně působivá a hezká na koukání. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Připadá mi, že se Refn po Drive zahleděl do toho svého adorovaného režisérského stylu a už mu nezáleží na tom, co říká, ale jak to říká. Tohle vypadá zase luxusně. Skoro každá scéna by se dala rámovat, ale ten podivný příběh šel docela mimo mě.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Neon Demon má něco do sebe. Je to sice hodně odvážné tvrzení, ale takhle úchylnou satiru na modelingový průmysl si ještě nikdo netroufl natočit a je hodně zajímavé, že třeba v Čechách a na Slovensku tento film mediálně podpořil jeden velký světový módní magazín. Inu, lidé od módy si zjevně také umí nastavit zrcadlo. Formálně brilantní film, který je dvouhodinovým úchylným tripem s ještě úchylnějším závěrem. Něco takového se v kinech nevidí každý den.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
8
Vizuálně podmanivý styl o temné stránce krásy a jejích démonech. Svět módy na plátno přenesen v nezvyklé formě s temným psychologickým nádech, jenž si člověk musí najít v na první pohled řadových dialozích o ničem. Ty dialogy samy o sobě jsou silnou stránkou filmu stejně jako Elle Fanning ze které jsem tu jedinečnost půvabu cítil. Je mi líto, že lidi nedokázaly tohoto vyšperkovaného Refna ocenit.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Tak tohle je jeden z mála hodně divných filmů, takže pro mě dobrý :-) Parádní práce kamery a světel, ty barvičky v jednotlivých záběrech jsou k sežrání :-) Samá podstata filmu se těžko komentuje, jen je to občas pro silnější žaludky, hlavně ten konec. Nechápu přítomnost Reevese, mohl to zahrát kdokoliv, absolutně nepodstatná role, ale i tak to hrál jako by hrál hlavní roli. 78%
Pas
Pas
6 225 bodů
0
Barevně blikající nic! Thriller, horor, mysteriózní? Kdo zhulenej to k tomu přiřadil? Kdyby o stěnu opřeli žehlící prkna omotaný blištivými hadříky a pak zběsile spustili blesky foťáků, vyznělo by to na stejno. Anebo to měla být cesta do hlubin modelčiny duše? No to v ní ty holky maj pěknej bordel a v hlavě vybrakovaný. Prehršel stupidních záběrů, co hrdlo ráčí, stupidní dějová linka (řekl bych, že spíš vůbec žádná) Keanu Reeves, tos neměl na najem?
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
6
Film je čistá úchylárna, která se snaží nějak poškodit modelingový průmysl. Ne myslí, že film má něco do sebe, ačkoli většinu filmu jsem se spíše nudil než byl nějak udiven. Film krásně ukazuje, jak modelky jednají, když vědí, že už nejsou nejmladší a přijde nějaká mladá, která je všechny dříve či později potopí (samozdřejmě to má ukázat, že jsou schopné prakticky všeho a to co je v tom filmu je už moc).
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
freónový duch better. P. S.: Ale jo, ta techno hudba od skupiny Daft Cunt, je pořád závislárna..
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
6
Já ani nevím co k tomu říct - asi jen to, ze vizualita filmu dokonalá na úrovni oralu? Asi ano, film je natolik krásný až se ve filmu nic neděje, kamera doslova famózní - ale hovno z toho. Ani jsem nestačil pochopit všechny scény, které se mi promitali před očima. Hlavní herečka se mi nelíbila. 50% PS: nedivte se mému debilnimu komentu - film me natolik zamotal hlavu, ze ani nevím jestli film je špatný nebo dobrý.