Collateral Beauty: Druhá šance

68%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Hodně podceňovaný snímek,který si to však nezaslouží. Ani si nepamatuji kdy jsem byl z filmu tak na měkko jako právě zde. Někdo by mohl namítat,že je to příliš umělé a že se jedná jen o čistý kalkul jak zaútočit na divákovi city. Jenže pokud to tak je,tak je mi to jedno,protože já to sežral i s navijákem.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
"Doják jako prase" a to v dobrém slova smyslu. Klasické téma, Láska smrt a stárnutí, v tomto případě konkrétně čas... jenže ozdobeno skvělými herci, mezi kterými ještě o kousek vyniká Will Smith, ale má tu nejzásadnější roli, tak že má výhodu. Skvěle zvolená hudba, perfektní závěr a propracovaný scénář. 80%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Příběh o životě, smrti, času a smíření s osudem. Není nic horšího, než úmrtí vlastního dítěte. Takový člověk se okamžitě stahuje do ústraní a začne zpochybňovat nejen lásku, čas a smrt, ale dohromady doslova celý vesmír. A někomu takovému je potřeba pomoci. A jak jinak, než psychologickou cestou plného filozofických hříček a rozjímání, protože nic jiného nepomůže tak dobře odhalit nejen to, že láska, čas a smrt se vzájemně blokují, ale hlavně momenty významu a krásy. Probírá se tu smysl života, pojem času a lásky. Filozofie je obor pro laika velmi složitý, takže snímek přirozeně neosloví jen tak každého. A je to škoda, neboť při zamyšlení nad tím vším, co je tu proneseno, si člověk uvědomí, jak je snímek ve své podstatě myšlenkově silný. Hloubka pronesených slov dokáže vnitřně zasáhnout. Ztráta dítěte, nevyhnutelnost smrti, lítost nad zbytečně krátkým životem. To je takový základ dějství, které je zobrazeno hluboce emocionálním způsobem. Will Smith tu ve své roli hodně překvapil a rozhodně byl jasnou volbou k ocenění. Emocionální je i soundtrack, který atmosféře přidává na vážnosti. Takže, pokud se divák zamyslí nad svým životem a bude se ptát, co ho dělá šťastným a jak své štěstí udrží ve smutném či tragickém období, které neustále přichází do života, pak mu snímek ukáže něco, co ve svém životě nikdy neviděl a na co ani nikdy nepomyslel. Jedná se o silný emoční film, který přemýšlí o běžných aspektech života. A něco takového se bez slz prostě neobejde.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Párkrát jsem si během filmu vzpomněl na Reign over me se Sandlerem, který ale není až tak ubulený, a i přesto že se nemůže chlubit takovým hereckým dream teamem, tak je vlastně ve všem lepší. Holt Frankelovi ta sázka na slzy u mě zase nevyšla.
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
Pajmen
1 204 bodů
4.5
Zajimavy napad, jak narovnat zlomeneho chlapa. Na muj vkus je ale kolem dokola az moc emoci, kterymi jsou nabite minipribehy vedlejsich postav. Pouceni z tohoto filmu je takove, ze smrt je nevyhnutelna a vsudypritomna a nikdo z nas by se nemel bat o tom mluvit, kdyz na to prijde.
Květka
Květka
711 bodů
8.5
Ač se to nezdá, tento snímek v sobě skrývá víc, než je na první pohled patrné. Láska, čas a smrt - spojením všech těchto komponentů do jednoho filmu vznikne něco krásného, něco, co má svou vlastní "collateral beauty", kterou však musí divák sám najít. Tento film má hlubokou myšlenku, nad kterou se musíte zamyslet a ve finále ve vás něco zanechá.. Přesně takové filmy stojí za zhlédnutí.
vladka-dina-tachovska
109 bodů
10
Sice už trochu starší snímek, ale já jsem ho viděla až teď. A můžu říct, že jsem z tohoto filmu byla totálně rozložená a přiznám se bez mučení, ukápla i slzička. Fenomenální výkon Willa Smitha, šílený příběh a zatracená americká romantika