Collateral Beauty: Druhá šance

68%
Collateral Beauty: Druhá šance

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)




Recenze: Collateral Beauty: Druhá šance

Kinobox.cz
40%

Collateral Beauty: Druhá šance by byla ideální kandidát na "tak-šílený-až-je-zábavný" film (viz třeba Zimní příběh), ale brání tomu dvě skutečnosti: Zaprvé, většina herců se opravdu snaží a podává velmi slušné výkony. Za druhé, David Frankel kočíruje jednotlivé scény velmi zkušeně a v jejich rámci ždíme z diváků většinou ty emoce, které chce.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Hodně podceňovaný snímek,který si to však nezaslouží. Ani si nepamatuji kdy jsem byl z filmu tak na měkko jako právě zde. Někdo by mohl namítat,že je to příliš umělé a že se jedná jen o čistý kalkul jak zaútočit na divákovi city. Jenže pokud to tak je,tak je mi to jedno,protože já to sežral i s navijákem.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
"Doják jako prase" a to v dobrém slova smyslu. Klasické téma, Láska smrt a stárnutí, v tomto případě konkrétně čas... jenže ozdobeno skvělými herci, mezi kterými ještě o kousek vyniká Will Smith, ale má tu nejzásadnější roli, tak že má výhodu. Skvěle zvolená hudba, perfektní závěr a propracovaný scénář. 80%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
10
Příběh o životě, smrti, času a smíření s osudem. Není nic horšího, než úmrtí vlastního dítěte. Takový člověk se okamžitě stahuje do ústraní a začne zpochybňovat nejen lásku, čas a smrt, ale dohromady doslova celý vesmír. A někomu takovému je potřeba pomoci. A jak jinak, než psychologickou cestou plného filozofických hříček a rozjímání, protože nic jiného nepomůže tak dobře odhalit nejen to, že láska, čas a smrt se vzájemně blokují, ale hlavně momenty významu a krásy. Probírá se tu smysl života, pojem času a lásky. Filozofie je obor pro laika velmi složitý, takže snímek přirozeně neosloví jen tak každého. A je to škoda, neboť při zamyšlení nad tím vším, co je tu proneseno, si člověk uvědomí, jak je snímek ve své podstatě myšlenkově silný. Hloubka pronesených slov dokáže vnitřně zasáhnout. Ztráta dítěte, nevyhnutelnost smrti, lítost nad zbytečně krátkým životem. To je takový základ dějství, které je zobrazeno hluboce emocionálním způsobem. Will Smith tu ve své roli hodně překvapil a rozhodně byl jasnou volbou k ocenění. Emocionální je i soundtrack, který atmosféře přidává na vážnosti. Takže, pokud se divák zamyslí nad svým životem a bude se ptát, co ho dělá šťastným a jak své štěstí udrží ve smutném či tragickém období, které neustále přichází do života, pak mu snímek ukáže něco, co ve svém životě nikdy neviděl a na co ani nikdy nepomyslel. Jedná se o silný emoční film, který přemýšlí o běžných aspektech života. A něco takového se bez slz prostě neobejde.

Dodatečné informace

Původní název:
Collateral Beauty (více)
  • USA Collateral Beauty: Druhá šance
  • USA Collateral Beauty
Premiéra v ČR:
22. 12. 2016
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
36 mil. USD
Tržby:
88,53 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Collateral Beauty: Druhá šance je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch