Modré stíny

61%
Modré stíny

Čtyřdílná minisérie Modré stíny navazuje na trilogii Případ pro exorcistu.
Vyšetřovatelé se tentokrát dostanou k případu zastřeleného docenta. Toho jednoho rána nalezne uklízečka mrtvého přímo v jeho vlastní pracovně. Kriminalisté tak budou řešit, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy, a také to, co dohnalo vraha k tak velkému riziku, aby svou oběť zneškodnil přímo na půdě univerzity. Pátrání po tom, kdo všechno měl důvod přát si smrt svérázného, ale čestného docenta, zavede hrdiny mnohem dál, než by sami čekali. (Česká televize)





xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Z Modrých stínů jsem opilejší než Klára Melíšková po jedné sklenici vína (a to je překvapivě hodně). Kde minule Hřebejk s Jarchovským skončili na hraně guilty pleasure a nabídli mišmaš tak bezelstně roztomilý a bezradný, že si ho šlo užít, ujíždí Viktor Tauš o tolik dál a urputněji, že zřejmě překročil hranice časoprostoru... a vznikla nejzajímavější minisérie České televize za nevimjakdlouho, která svojí stylistickou svéráznosti neskutečně šlape a graduje od wtf výpalu očí a absolutního zmatení mě jako diváka, proč to všechno probůh vypadá, jako by někdo zdrogoval Toma Hoopera LSD a donutil ho pod pohrůžkou smrti na iPhone natočit Jarchovského scénář za čtyřiadvacet hodin, až k první funkční katarzi v Jarchovského textu po X letech. Nezažil jsem na České televizi něco, co by bylo tak divný, nepříjemný a přitom tak pozitivně na mě působící. Netrouf bych si říct, že je to "povedený", ale rozhodně je to zajímavý. Jen je jasný, že 1) diváci to nerozdýchají a 2) málokdo přečká první nudný díl. Já těch pět hodin v kině přežil a nakonec odešel spokojený...
Pas
Pas
6 225 bodů
1
Modré špíny. Celá řada událostí našich dějin za posledních 25 let je zobrazena konáním party kolem "modrého ptáka" .Sdružením bezskrupolozních tvorů ,veksláků , intrikánů nebo obyčejnýh zločinců kteří účelově vytvořili politickou stranu , která měla a má krýt jejich kriminální činnost.O tom jak pantáta zakladatel povídal, že nezná špinavé peníze nebo je potřeba na chvíli "zhasnout" zde psát dál nehodlám, ovšem zmínit toto v kontextu třídílné minisérie je potřeba. S ohledem na mnoho dalších událostí, kterých jsme byli v naší zemi svědky , nevěřím ani na okamžik, že hlavní producent celého snímku prozřel a sevíruje nám příběh , který ilustruje dění v časech dřívějších. Veřejnoprávní instituce jen plní další "zakázku" stejně tak jako policajti a další instituce. Samotný příběh je spíš novinářskou kauzou než krimi dramatem ,postavený na podezřeních o nekalých praktikách nejen na univerzitě.Způsob vyšetřování pak zase ukázkou jak udělat nudnou story oblečenou do hávu dávno zašlé aktraktivity i aktuálnosti.Přesah je však zjevný.Čechoslovakismus nevymřel. Martin Huba v roli kvestora musí být Slovák i kdyby čert na koze jel i když hraje Čecha.Pochopit proč jsou neustále tyto snahy vyvíjeny je asi tím skutečným dramatem který je uveden v rámci zařazení snímku do žánru.Nic proti vesměs velmi kvalitním slovenským hercům, jen to dlouhodobě dělá dojem :dneska my tobě , zítra ty nám.Česká televize má evidentně pokyn rozvíjet toto Perpetuum mobile nejen co se týká obsazení ale především ve vazbách kdo a co bude točit(za kolik) Každý projekt se určitě nepovede i jinde , ovšem té účelovosti a nevyvozování závěrů je na straně hlavního producenta až příliš. Dokud však bude v jejím čele "modrý svazák" nečekám změnu. Snímek jako takový odpadový není ale jeho zpracování , herecké výkony a především přesvícená expozice jsou nad rámec toho co jsme my , koncesionáři , za to zaplatili.
limeta
limeta
5 179 bodů
7.5
Koukat se na to dalo, u mě zařazeno do kategorie "něco k žehlení"

Dodatečné informace

Původní název:
Modré stíny (více)
  • Česká republika Modré stíny
  • Česká republika Blue Shadows
Premiéra v ČR:
20. 3. 2016
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup