Očista: Volební rok

62%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Nejsem fanouškem série jménem Očista. Nechápu jak je možné ,že série baví tolik lidí a že vznikají stále nové filmy a dokonce i seriál. Nechci sérii odepírat snahu bavit diváka a více prozkoumávat tento svět. Jen mě osobně to nebaví. Akce je taková polovičatá, postavy nezajímavé, napětí na bodu nula. Volební rok bych řadil navíc mezi ty nejslabší díly série.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Svěží, sympatická politička bojuje proti místnosti upnutých, zlých mužů v oblecích. Očista je na jednu stranu alegorií zneužití politické moci nabízením falešných řešení zástupných problémů, ale zcela neironicky mluví jazykem banální propagandy bez jakékoliv sebereflexe - a čím víc se jednotlivé díly snaží být politicky artikulovanější (jsem překvapený, o kolik doslovnější jde být oproti už tak doslovnému minule), tím je to patrnější. Očista je nevyhnutelná eskalace trendu postapokalyptických filmů pro teenagery a není divu, že je v Americe tak populární mezi dospívajícími dívkami (fascinujícím úkazem je Purge fan fiction, kde mladé holky píšou "svoje" dobrodružství z Očisty, které se tak moc podobají vlně okolo Stmívání), což by nebylo nic špatného, kdyby se to nevedlo k lobotomizaci scénáře, který je ruku v ruce s rostoucí ambicióznosti už vyloženě k smíchu. Očista je rozhodně zajímavý úkaz, i když veskrze špatná série, která od "nevyužitého potenciálu" jedničky skočila k legračnímu ždímání.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Kousek od odpadu, protože proti tomuhle je první a druhý díl akčňákem roku. Fakt se to nedalo.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Jedničku považuji za sebevědomý a osvěžující závan do vyčpělé oblasti Home invasion, dvojku mám zapsanou jako příklad ukrutně nevyužitého potenciálu a trojky si vážím, neboť dokázala opět přinést novou perspektivu do jednoho z nejzajímavějších hororových námětů posledních let. Atmosféra šlape, z nočních ulic plných zvrácených násilnických duší tentokrát opravdu tuhne krev v žilách a příběh kolem nežádoucí senátorky "na odstřel" má od začátku hlavu a patu. Plus sympaticky umanutý klaďas Grillo, přitažlivá Mitchell a parta podpůrných hrdinů, kterým také smrt rozhodně přát nebudeme. Všechny mínusové body posílám vinou závěru, který možná zbytečně nafukoval původně čistě ekonomický podtext Očisty do ujetého náboženského zanícení a nakupil tolik klišé co se týče hlavně samotné akce, že do té doby slušně budovanou atmosféru a jistou nepředvídatelnost zcela rozstřílel... I tak ale, i vzhledem k nulovým očekáváním, dost příjemné překvapení, dlouho jsem uvažoval dokonce o vyšším hodnocení...
sabule
14 227 bodů
6
Nečekal jsem,že další pokračování této vyvražďovačky bude tak dobré.Většinou vaří režiséři ze staré kaše,ale tady se násilí a brutalita stále stupňuje a nikdo neví,kde se to zastaví.Teče hodně krve a způsoby smrti jsou celkem originální.Dobře jsem se hororově pobavil.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Jde už o kopírování prvního dílu a na závěr se film změnil na akční přestřelku, kde se jen střílelo a nic víc. Velká změna.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
0
Nejhorší Očista. Je to nudné a bez nápadu. Kdyby z vlády neudělali vraždící fanatiky, ale jenom lidi s jiným pohledem na společnost, tak by film řešil i nějaké hlubší téma. Tenhle film je však prvoplánová sračka, kterou napsal debil.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Jedničkou to mělo prostě zkončit, ale budiž. Když už pokračování , tak proč tak hloupej scénář. Představoval jsem tam tak nějak víc všeho. Typické vaření z vody. 38%
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Tento díl Očisty se mi asi líbil nejvíc. Zápletka má smysle, žena která ztratí všechno se snaží celou očistu zrušit a udělá pro to všechno... stejně tak i ti co na Očistě vydělávají nejvíc udělají všechno pro to aby zemřela. Jediné co mě přijde zvláštní, je to že jí chtěli zabít až těsně před volbami, kdy akorát kandidovala.. i přesto že o zrušení očisty musela mluvit i před tím.. Asi byli až moc sebejistí, takže se to dá trošku pochopit.
Marty McFly
Marty McFly
3 554 bodů
6
Za mňa najlepšia časť z celej série The Purge/Očista. Je tam síce menej krvavých scén ale príbeh a herci sú za mňa lepší. Čakal som niečo horšie ale prekvapilo ma to. HODNOTENIE: 6,5/10