Z Paříže do Paříže

77%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Tohle je prostě můj šálek kávy. Příběh dvou židovských bratrů z Francie, kteří se většinu filmu snaží bez rodičů ukrýt před nacisty a popírají vlastní identitu. Film je perfetně rozložený, každá scéna má svůj smysl a je to opravdu pěkná podívaná. 85%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Dobrodružství židovského chlapce a jeho bratra během útěku před nacistickou perzekucí v okupované Francii. Autobiografický román francouzského židovského autora Josepha Joffa pod názvem v českém překladu ´Pytlík kuliček´ byl již jednou zfilmován a to v roce 1975 a tak se jedná o nové filmové zpracování či remake toho původního. Jak si kdo vybere. Že český distributor klasicky zvolil český distribuční název odlišný od originálu už snad nikoho nepřekvapí. Česko mělo tu čest, že se filmovalo na jeho území. Příběh je v podstatě žánrově rodinný a tak se tvůrci vymanili od skutečně hrůzných, vyloženě krvavých a nesmírně brutálních scén. Chování nacistů je tedy takové, aby bylo vhodné i pro starší dětské diváky, kteří již o této době něco znají. Dramatizace je i přesto na úrovni a která je skvěle podpořena výbornými hereckými výkony nejen hlavních dětských představitelů. Příběh plný emocí v žádném případě nenechá na pochybách. Pronásledování židovských dětí a jejich utrpení v době 2. světové války se už opět začalo vytrácet z povědomí současného lidstva a tak je dobře, že se francouzští tvůrci k takovémuto tématu vrátili a tyto skutky opět vynesli na výsluní k připomenutí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Z Paříže do Paříže obsahuje kromě napínavých a dobrodružných scén, také řadu komických situací, dětskou romanci i celou řadu nečernobílých, ale o to více lidských momentů. Za co bych ale tvůrce českého dabingu vyplísnil je sice výborný dabing dětských rolí, ale odfláklé obsazení dospělých, konkrétně pak nenamluvení Marka Vašuta Markem Vašutem, který tam hraje epizodní roli a obsazení v dabingu nepříliš výrazného Igora Bareše jako Christiana Claviera, když ho v minulosti už skvěle namluvili herci jako Vízner nebo Trávníček mi přišla docela škoda.
avenis
avenis
8 056 bodů
7
Pohled na židovský problém za druhé světové ve Francii. Jako by to tam měli Židé o trochu lepší... až na tatínka celá rodina přežila, trochu pohádkový konec. No dobře, proč ne. Překvapivá malá role pro Marka Vašuta. A jak mezi ty Frantíky zapadl, že? :) (18.3.2021)
Mikik4444
3 896 bodů
8.5
Zase jeden z příběhů které už všichni známe, ale i tak je film skvělý ve všem. Vřele doporučuji skouknout.
miza
miza
2 336 bodů
8
Pěkný film o cestě židovského kluka a jeho bratra.Trochu napětí i humoru.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
8
Z Paříže do Pařížě, je pohled na válku očima dvou malých kluků, kteří musí skrývat svůj původ a víru, aby se mohli znovu setkat se svou rodinou, jedná se o skvěle natočené drama z okupované Francie nacistickým Německem. Hlavní představitelé, tedy především dvou malých bratrů byli skvělé vybráni pro své role a v určitých momentech se objeví i Christian Clavier, a i Marek Vašut (který mě velmi překvapil a jeho přítomnost v této miniroli mě velmi potěšila). Film má velmi silný příběh, který je podáván z dětského pohledu, bohužel však podobných příběhů je již natočených více a film víceméně nemá čím překvapít. Ale i přesto je to velmi pěkný francouzský film.
Milena107
729 bodů
9
Úžasný film z válečného prostředí, krásné lidské momenty, hrdinství obyčejných lidí, nádherná přírodní scenérie, která nám někdy dává zapomenout, že vše se odehrávalo za nebezpečné, protižidovské a hlavně válečné doby. Děti skutečně prošly neobvyklou cestou, aby se zachránily.