Kubo a kouzelný meč

71%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Kubo je jeden z nejoriginálnějších a nejzajímavějších animovaných filmů,které jsem kdy viděl. Ať už se jedná o postavy,námět,nebo úžasnou animaci. Není to jen prvoplánovaná řachanda,ale smysluplný fantasy snímek,který toho divákovi dokáže nabídnout více než si dokázal představit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Chyběl mi tady trošku zajímavější příběh, jinak docela fain osvěžení v té záplavě jednoduchých animáků.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Rodinný animák s jedinou opravdu vtipnou postavou a příběhem jakoby narychlo splácaným na koleni po vzoru dětských mytologických báchorek. Co se tomu upřít nedá, je kromě výborného dabingu naprosto odzbrojující animace, působivé hrátky s prostředím a stoprocentně fungující interakce mezi hrdiny v prostřední části příběhu, která je zásluhou neodolatelně hláškujícího Brouka přímo královsky zábavná. Bohužel ničeho extra originálního se divák nedočká a rutinní závěr degraduje v mých očích jinak alespoň pohodovou a obrazově vynalézavou podívanou o stupínek níže.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Proč se ty hloupý animaky vždycky snaží tak fádně moralizovat?
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Animák, který není moc pro děti, ikdyž se to dětem líbilo, ale na mě působí prostě obyčejně a průměrně. Každopádně příběh je super, ale celkový dojem pokulhává a ta animace taky nic extra. 61%
Toren
Toren
5 165 bodů
8
Umělecké porno. Ale u Laiky jsem zvyklí na obsahově bohatší příběhy, který Kubovi bohužel chyběl... jinak ale skvostný snímek!
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
Jeden z nejhezčích animáků, co jsem kdy viděl. Žádnej "kiddo" mainstreamovej výplach, ale propracovanej, vtipnej, emotivní film se skvělým dospělým a temným příběhem, fantastickou pointou a nádhernou hudbou... a samozřejmě While My Guitar Gently Weeps v závěru, doprovázející krásné kreslené titulky. Víc takovýhle filmů.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
9
Až na nekompatibilní český název je Kubo perfektní. Strčil do kapsy nejnovější tvorbu všech supervelmocí tvořících celovečeráky pro děti. A proč? Překrásná realizace, vtipné, děsivé i smutné pasáže a okázalý příběh. Na Oscarech měl sice Kubo velkou konkurenci (silný rok 2016), ale pro mě se stal favoritem.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8.5
První film a hned kvalitka. Travis Knight má pěkně našlápnuto, film překvapí pěknou a zajímavou animací, propracovanými postavami i několika zvraty, které se v animovaných filmech již tolik neobjevují. Velkým plusem je tu také humor, který se skvěle střídá s temnějšími scénami. Nedivím se, že se filmu dostalo takového ohlasu, panu Knightovi pak přeji úspěšnou budoucnost. Zasloužených 85%
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
8
Poutavý příběh který vyniká zejména v první polovině filmu. Druhá část je už pak spíše vedená k nutnosti dokončit příběh, ovšem i tak by se nedalo hovořit o úplném tlačení na pilu a snímek si i nadále užíváte. Co ovšem mohlo působit rušivě byla někdejší nezručnost v zakomponování postav do scénáře. Nám, divákům, byly tak charaktery jednotlivých figur představovány tak prazvláštně, že vlastně máte jednu chvíli nad sebou obří otazník. To vše však zachraňuje nádherná vizuální stránka, která jde ruku v ruce i s krásně napsaným a magickým příběhem. ,,If you must blink do it now!"