Ve jménu Krista

59%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Neprávem podceňovaný film. Ve jménu Krista nemělo žádnou obrovskou mediální kampaň,přesto by půlku filmů strčilo do kapsy. Fiktivní příběh ve kterém se řeší zmizení těla Kristova. Nabízí se otázky ohledně víry a toho čemu chceme,nebo musíme věřit. Svým způsobem je film takovou detektivkou s historickým základem.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Notoricky známý a nejslavnější biblický příběh v rukou Kevina Reynoldse.. za mě to tedy nedopadlo vůbec zle a připomněl jsem si tento příběh ve zpracování, které se snaží dostatečně pevně držet originálu. Pěkné prostředí, výprava na jedna mínus.. Film jsem si užil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Tak trochu jsem doufal v historickou detektivku, jenže jsem dostal spíš nudnou křesťanskou báchorku. Takové věci jdou fakt mimo mě.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6
Svědci Jehovovi II: Ježíš Vrací Úder. ..... Má to poměrně dost skvělých momentů a silných myšlenek a hipízácká víra (miluj každého) mi vůbec nevadí, ale ke konci to lehce začalo zavánět samoúčelnou agitkou a to už mi vadí. Jakožto fantasy příběh postavenej na detektivních a reálných reáliích (já vím, zní to divně) to ale docela sedí a rozhodně jsem se nenudil.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
5.5
V obsahu filmu jsem si přečetl, cituji:"Známý příběh je vyprávěn pohledem nevěřícího." V dnešní racionální době ideální příležitost pohlédnout na svět v kristových dobách realistickýma očima. Vydat svědectví o utrpení člověka, politických čachrech a vůbec o všem, co provázelo život tehdejších obyvatel světa. Zpočátku to vážně funguje. Je to drsné a uvěřitelné. Tedy až do chvíle, kdy Mr. J. opravdu vstane z hrobu. Od té chvíle se jedná o čistě propagační náboženskou masírku. Takže ano, je to příběh nevěřícího, ale natočil ho fanatik. Velká Škoda.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
8
Akční start a velmi solidně odvyprávěný závěr o uvěřitelné proměně Clavia, tribuna a římského vojevůdce. Clavius se poprvé setkal s Ježíšem, když kontroloval, zda je opravdu mrtvý. Pak nějak marně hledali jeho tělo, nad čímž by normálně mávnul rukou, ale kvůli neklidu spojené s touto události byl donucen pátrat. Trochu škoda, v této pasáži, působili učedníci poněkud exaltovaně, a ne zrovna přesvědčivě. Každopádně Clavia nahlodali tak, že se s nimi vydal na cestu, která jej proměnila. Výborný Fiennes v roli Clavia.