Bába z ledu

65%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Obrovské překvapení. Už jsem přestával doufat,že ještě někdy shlédnu kvalitní český snímek u kterého se nebudu cítit trapně. V tom se na scéně zjevila Bába z ledu a doslova mi vyrazila dech. Celý snímek je přehlídkou výborných hereckých výkonů v čele s Kronerovou a Novým. Ovšem i třeba taková Vilhelmová i přes minimum dialogů předvedla vynikající výkon hodný uznání. Jako celek to působilo přirozeně a nenuceně. Bohdan Sláma tyhle sociální snímky umí a Bába z ledu je snad jeho nejlepším počinem.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7.5
Film se mi opravdu líbil. Řekl bych že do komedie to má hodně daleko, ale jako drama to beru všemi deseti. Úžasný výkon Zuzany Kronerové a moc dobrý výkon Pavla Nového. Příběh jedné ženy, která to nemá v životě jednoduché a když svítá na lešpí časy, vše jde opět do háje. Film jsem slupnul jako malinu a i když se tam toho moc nenamluví, není to vůbec na škodu. Celkově to na mě zapůsobilo skvěle,
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Velmi odvážný počin vyprávějící o mimozemské rodině, která se svědomitě účastné LARPu Planeta Země. Dokonce s takovým zápalem, že občas i sami sebe přesvědčí, že jsou opravdoví lidé.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Jakože ze života? Nebo co tohle mělo sakra být? Pavel Nový si aspoň střihl roli na tělo, ale jinak fakt zklamání.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Bába z ledu je zdařilý film, má dobře napsaný scénář, což je v našich končinách věc bohužel raritní a i když to není váš typický film ze života, jsou v něm všeobecné pravdy, které stojí zato zobrazit. Bába z ledu nestojí na černobílých charakterech a jak už jsem napsal, trochu podle mě chtělo si ještě pohrát s vedlejšími postavami a něčím je ozvláštnit a polidštit, ale jsem si téměř jist, že to bude většině diváků jedno. Myslím, že do budoucna pro ČT bude tento film velmi příjemným diváckým překvapením.
sabule
14 227 bodů
6.5
Po dlouhé,dlouhé době se konečně českým filmařům povedlo natočit slušný a úsměvný film.Film je protkán hlavně výbornými hereckými výkony hlavních i vedlejších postav a jako celek se opravdu povedl.Je to prostě o životě,o překvapivých sexuálních starostech a hlavně o veselé partě otužilců.
bayern
13 716 bodů
6
Je vidět,že někteří čeští filmaři ještě umí natočit kvalitní snímek a v plejádě těch různých rádoby filmů pro mladé se toto dílo trčí jako Žižkovská věž.Film o stárnoucích otužilcích,které ještě ve svých letech nepřešla ani chuť na sex se povedl a herecké výkony jsou okouzlující.
avenis
avenis
7 963 bodů
8
Fakt nevím, co je na tomto filmu komediálního, když je to smutné od začátku až do konce. Přestože po shlédnutí na mě padl smutek, sebelítost a beznadějná deprese, natočené a zahrané to je celkem dobře. Takový český současný standard. (23.4.2021)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
10
Moc krásný film! Naprosto realistická Zuzana Krónerová, je vidět, že je dcerou velikána slovenského filmu. Ta nemusí ani mluvit. Stačí, když se podívá! A ta slepice Adéla... Nemám slov! Boží!!! Závěr se mi nelíbil, ale zas kdyby to byl happy end s drůžičkama a vším, bylo by to ve stylu americké romantické komedie. To rozhodně ne! Výborně to tvůrci vymysleli! Tak je to dobře, i když v naší řadě se po té poslední větě Broni čili Pavla Nového ozvalo nevěřící: "Téééda!!!" :-) Doporučuji. Ráda se znovu podívám, až to půjde v televizi.
limeta
limeta
5 175 bodů
8
O závanu naděje do života obyčejný starší ženský. Bohdan Sláma filmy o obyčejných lidech umí. Kvalitní filmová práce, děj je milý a posmutnělý. Postavy jsou vykresleny nekomplikovaně a velmi uvěřitelně, Zuzana Kronerová je famózní, celkově je "Bába" obsazena hodně dobře. Nepobaví k smíchu, ale zaryje se k zamyšlení i po závěrečných titulcích.