Bába z ledu

65%
Bába z ledu
Hana, ovdovělá šedesátnice, se po setkání s charizmatickým otužilcem Broňou (Pavel Nový) začne osvobozovat od své role pilíře rodiny, která se točí kolem jejích synů, snach a vnoučat. Její příběh nabírá na obrátkách, když se ponoří do nečekaného románku, což způsobí, že tradiční rodinné shromáždění ve vile ztrácí svůj poklidný rytmus. V atmosféře, kde každý skrývá nějaké tajemství, se začínají projevovat napětí a nedorozumění mezi generacemi. Vnuk Ivánek, fascinovaný Broňovou nekonvenčností a jeho slepicí Adélou, objevuje kouzlo otužilců u Vltavy a stává se nečekaným spojencem pro Hanu v jejím hledání nového smyslu života. Tento příběh je oslavou odvahy jít proti proudu a hledat štěstí a smysl v každém věku, přičemž odhaluje složité vztahy a tajemství skrývaná mezi třemi generacemi rodiny.



Recenze: Bába z ledu

Kinobox.cz
60%

Záběry jsou většinou šedé a pochmurné (záměrně), původní hudba myslím chybí zcela a místy se dočkám scén, které jsou zinscenovány a sehrány vyloženě labužnicky a potěší nejnáročnějšího diváka! Jen citelně chybí nějaký hlavní oblouk, kterým by postavy prošly...


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Obrovské překvapení. Už jsem přestával doufat,že ještě někdy shlédnu kvalitní český snímek u kterého se nebudu cítit trapně. V tom se na scéně zjevila Bába z ledu a doslova mi vyrazila dech. Celý snímek je přehlídkou výborných hereckých výkonů v čele s Kronerovou a Novým. Ovšem i třeba taková Vilhelmová i přes minimum dialogů předvedla vynikající výkon hodný uznání. Jako celek to působilo přirozeně a nenuceně. Bohdan Sláma tyhle sociální snímky umí a Bába z ledu je snad jeho nejlepším počinem.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Film se mi opravdu líbil. Řekl bych že do komedie to má hodně daleko, ale jako drama to beru všemi deseti. Úžasný výkon Zuzany Kronerové a moc dobrý výkon Pavla Nového. Příběh jedné ženy, která to nemá v životě jednoduché a když svítá na lešpí časy, vše jde opět do háje. Film jsem slupnul jako malinu a i když se tam toho moc nenamluví, není to vůbec na škodu. Celkově to na mě zapůsobilo skvěle,
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Velmi odvážný počin vyprávějící o mimozemské rodině, která se svědomitě účastné LARPu Planeta Země. Dokonce s takovým zápalem, že občas i sami sebe přesvědčí, že jsou opravdoví lidé.


Dodatečné informace

Původní název:
Bába z ledu (více)
  • Slovensko Bába z ledu
Premiéra v ČR:
23. 2. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
Slovensko, Francie, Česká republika
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch