Masaryk

70%
Masaryk
Píše se rok 1939 a Jan Masaryk se schovává v Americe před nedávnou minulostí. Snaží se zapomenout na zradu, které se dopustily evropské mocnosti na jeho Československu a na něm samotném. Stín těchto událostí ho pronásleduje na každém kroku stejně jako vědomí, že on sám selhal jako československý velvyslanec v Londýně, kde se snažil odvrátit zkázu své země. Za pomoci doktora německého původu Steina a krásné spisovatelky Marcie Davenportové bojuje Masaryk se svými přeludy a pocity marnosti a znovu zde prožívá dramatické události, které vedly k druhé světové válce.



Recenze: Masaryk

Kinobox.cz
60%

Herci předvádějí, co můžou (především Roden a Kaiser jou velmi zajímaví), a obstojně se potýkají s cizím jazykem (většina dialogů hlavního hrdiny je v angličtině a zní to, že je opravdu namluvil Roden). Masaryk patří k lepším českým filmům, ale Ševčík ani tentokrát nedostal scénář, který by mu umožnil naplno předvést, co za kamerou dokáže.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Perfektní výkon Karla Rodena, který mě snad nikdy nezklamal. Nevím, jak moc je příběh pravdivý a jak přesné jsou detaily filmu, ale byla to strhující doba a tento snímek je velmi důstojný a kvalitně natočený. Jediným velkým mínusem jsou příliš časté skoky v čase, které dělají film zbytečně zmatečným.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ve scénáři jako by se střetávalo akademické drama s halucinogenním bludištěm. Tento potenciálně fascinující střet bohužel není využit, Ševčík se nakonec rozhodl přiklonit čistě k standardnímu pojetí a onen vnitřní rozpor místo aby se stal předností filmu, ho vnitřně rozkládá. Hrdina není lidsky přesvědčivý ani dramaticky uspokojivý a s tím padá i celý jeho příběh. Ten je navíc svými retrospektivami značně nepřehledný a kdo nezná události Mnichova, ten se dost možná ztratí. 55 % 2 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vystylizovaná nuda. Chyba je hlavně ve scénáři, který je chladný, neosobní a hlavně se věnuje úplným kravinám (léčebna). Tohle měl někdo natočit jako politický thriller a ne jako "životopisnou" uspávačku. Víc než Roden mě herecky dostal Olda Kaiser aka Beneš.


Dodatečné informace

Původní název:
Masaryk (více)
  • Slovenská republika Masaryk
  • Slovenská republika A Prominent Patient
Premiéra v ČR:
9. 3. 2017
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Slovenská republika, Česká republika
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch