Ulice Cloverfield 10

74%

Komentáře a recenze 55

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Velká paráda. Film diváka celou dobu houpe, jako na houpačce.. co se děje na povrchu země? Co je pravda, co je fikce. Drsný až hororový příběh, vynikající výkon Johna Goodmana a hutná atmosféra. Závěr je sice jednou z možností, kterou film naznačuje, ale přesto ho považuji za hodně dobrý. Film jsem si užil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Snímek se uvádí jako událost ze stejné doby, o kterém vypráví pod českým distribučním názvem 'Monstrum' (2008) Jen krapet s časovým posunem o něco dále a na jiném místě. Ono propojení je však tak nepatrné, že si toho snad nikdo ani nevšimne. Svým způsobem se vcelku jedná o tajemný thriller, jen kdyby nebyla použita už tolikrát provařená dějová šablona. Scénář hodně používá různorodé motivy snímků 'Misery nechce zemřít' (1990), Vetřelec (1979), 'Zóna soumraku' 1959-64), i z několik filmových počinů Stevena Spielberga, čímž vytváří určitou filmovou zajímavost. Avšak jako obvykle, tyto scény odhalí jen skutečný filmový znalec. Takže tu máme mladou ženu Michelle jedoucí autem odněkud někam a divák už jenom čeká, co se kdy stane. A stane se. Po automobilové nehodě je odvlečena do nějakého betonového bunkru, který vlastní i nějaký Howard, tvrdící, že jí chce pouze udržet v bezpečí. Ale před jakou hrozbou? A co on je vlastně zač? Co je pravda a co ne? Dá se vůbec v takové situaci něčemu a někomu věřit? Napětí a stylovost snímek má, jen není zase až tak děsivý, aby se dal považovat za hororový film. Obzvlášť, když je vlivem použití známé dějové šablony předvídatelný. Jako psychologické drama s prvky zoufalství a beznaděje snímek potenciál má. Díru do filmového povědomí však neudělá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Film, který několikrát skočí přes žraloka, ale stejně je fajn. Několikrát je hloupější, než by se zdálo, ale nechcete, aby vám to vadilo. A tak to má být.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Komorní drama, chytře naroubované na 8 let starou mysteriózní pecku. Je tady pár parádních scének a Goodmanův pohled je přímo ďábelský.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Nebýt posledních deseti minut, které až příliš narušují dosavadní charakteristický rukopis výpravy, neměl bych absolutně co vytknout. Sebevědomě zrežírovaná, fantasticky ozvučená a precizně zahraná oldschoolová deptárna, která se po většinu času dokonale veze na vlně čisté žánrovosti v podobě psychologického mysteriózního hororu a na delikátním projevu Johna Goodmana, jehož nestálý charakter zažehává dusivější napětí než drtivá většina dnešní hororové produkce. Dějové informace jsou neúplné, což je ale naprosto v pořádku - v dané situaci si nikdo není jistý, co se vlastně děje nebo co je druhý člověk zač, a stejně na tom musí být i divák, který je tak výrazněji pohlcen atmosférou nejistoty, strachu a rostoucí paranoie. Skvělá práce s obrazovými detaily a náznaky a nápaditá režie, která trvale udržuje napětí a překvapivé zvraty servíruje velmi surovým, intenzivním způsobem, Jak jsem naznačil, vrchol přichází deset minut před koncem, a přijde mi trochu líto, že podobně náznakový film, který tak chytře nechává nervovat diváka jeho vlastní fantazií, v závěru přesedlá na omšelou popkornovku, násilně našroubovanou na diametrálně odlišný Cloverfield...
  • Atmosféra
  • Všudypřítomná nejistota a nečitelnost děje
  • Herci
  • Mrazivý soundtrack a klaustrofobické prostředí
  • paradoxně očekávaná sci-fi linie
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Ulice Cloverfield je film o kterém se bohužel nedá moc napsat protože se spoilery dělají u tohohle psaní lehce. Podle názvu jde však vydedukovat že je to pokračování filmu Cloverfield (Monstrum) z roku 2008 od Matta Reevese (Úsvit planety opic). Ulici natočil debutant Dan Trachtenberg (natočil solidní kraťas Portal) a jeden ze scénáristů byl Damien Chazelle (Režisér Whiplashe). A jak to dopadlo? Herecky je to naprosto skvělý. Hlavní tři hrdinové jsou charismatičtí, skvělé hrají a jejich dialogy jim věříme. Nejvíc si svou roli užívá John Goodman jehož podivín Howard je člověk který vypadá jako budulínek který by neublížil mouše ale ve skutečnosti je hodně tvrdý. Scénáristicky je to taky skvělý. Dialogy zabaví a nenudí všechno je vysvětleno a vy se nebudete ptát na něco co nefává smysl. Trošku slabší je potom posledních 20 minut které musí navázat na předchozí díl a samozřejmě případně na ty další. Víte tento film vlastně byl natočen už dřív ale potom producenti napadlo to spojit s Cloverfieldem takže začali přetáčky. Závěr sice není špatný ale po docela slušně našlápnuté atmosféře ve zbytky filmu prostě zamrzí. Přesto Cloverfield doporučuju a jsem zvědavý kam by případně směřoval třetí díl. (nějaké náznaky už jsou)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Jako jednička to není. Kdyby první polovina byla v duchu druhé poloviny, byl by to perfektní film. Ten závěr je o dost lepší.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Séria ,ktorá má super hororové a mysteriózne prvky ,ale nikdy sa hororom nestane sa po 8 rokoch dočkala dosť neobvyklého pokračovania. Film je rovnako záhadný ako jeho starší predchodca a vysvetluje len to ,čo je pre dej dôležité. Filmu hrá do kariet aj herecké obsadenie ,ktoré sa síce neskladá zo známych hercov ,ale za to s dobrími hercami. Režisér a producent sú taktiež skvelí a celkovo nemám ,čo filmu vyčítať. Jedine len to ,že ku koncu sa to dosť podobalo na film Alien :). Pre mňa takmer dokonalý film. 90%
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
8
Takhle by mělo vypadat drama. Celou dobu nevíte co si myslet, celou dobu je to napínavé a konec stojí za to. Kolikrát už jsem viděl drama, které jenom tak vyšumí - Ulice Cloverfield 10 není ten případ.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Abych pravdu řekl, tak jsem skutečný závěr filmu neznal, o to víc jsem byl (překvapen) potěšen. jinak dějová linie ať dopadne jakkoliv je lehce nadprůměrná a dobře natočená. 68%