Suburra

78%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Subura je velká gangsterská paráda a jeden z nejlepších filmů poslední dekády tohoto žánru. Parádní atmosféra, akce povedená a příběh je to strhující. Vysoké tempo a do filmu jsem se prostě zažral a slupnul ho jako malinu bez hnutí. Strašně mě tento film bavil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Sedm dní čili tejden v životě mafiánů, zkorumpovaných politiků a drahých "společnic". Atmosféra nočního Říma je parádní, a ten Drive soundtrack je taky lahůdka. Sollimovi začínám zobat z ruky (ACAB).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Herecky je film velmi solidní, z našich kin známe zejména Pierfrancesca Favina a Jeana-Hugues Anglada a zbytek ansámblu je tvořen neznámými tvářemi, což není na škodu. Film má velmi solidní temnou atmosféru, noční scény z periférií v mnohém předčí průměrnou hollywoodskou horrorovou tvorbu. Italové tento žánr zkrátka umí. Režisér Sollima po hodně nadprůměrném seriálu Gomora dokázal, že točit rozhodně umí a jsem velmi zvědav na jeho další film Soldado, kterým přebírá štafetu po Dennisi Villeneuve v drsném světě veleúspěšného thrilleru Sicario. Jeho jméno se rozhodně vyplatí sledovat
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Sebevědomá evropská žánrovka, která sice nikdy nenabídne tak cool hrdiny ani vybroušený scénář jako klasičtí zámořští konkurenti, ale přesto je příkladem divoce esenciální moderní filmařiny, která nehledí na konvence a servíruje takové audiovizuální hody, že plnohodnotně zaplní každičkou minutku své 130 minutové stopáže. Liboval jsem si v dravém tempu, v otevřených sexuálních scénách nebo poměrně naturalistické a uvěřitelné brutalitě a moc se mi líbila práce s nepůvodní hudbou, která paradoxně dodávala filmu v některých scénách ještě osobitější charakter. Příběh je sice rozprostřen mezi velké množství postav, mezi nimiž navíc není jediná, se kterou by mohl průměrný divák ve stádiu duševního zdraví sympatizovat a fandit jí, ale vyprávění je nesmírně konzistentní a střihač odvedl výbornou práci. Hodně velké překvapení, naše kinematografie má v Evropě nový vzor, kde tvůrčí inspirace neznamená úplné sci-fi - alespoň bych si to tedy snažně přál...
Pas
Pas
6 225 bodů
1
Suburra. Naprosto přereklamovaná záležitost. Podprůměrný krimi snímek s otřesnou muzikou kterou snad skutečně složil nějaký feták v "perníkovém" tranzu. Roztahaná nudná podíváná která popisuje obecná italská klišé o tom, že :1. Zemi řídí gangy (rodiny).2. Zkorumpovaní politici středního věku jsou na lolitky.3 Katolická církev je chtivá a nenasytná, což známe i z našich končin, že...Akce pramálo. Amatérská přestřelka tří jedinců v obchodním centru která navíc nekončí smrtí ani jednoho z nich... Poté ještě ve snímku několik výstřelů zazní, ale jedná se v podstatě o exekuce.Žádná automobilová honička,žádné rvačky jen pletichy, vyhrůžky a žvanírna.Pochopit proč je film označen jako thriller je samo o sobě detektivka , protože jediné mrazivé napětí je pouze v tom, jestli nám režisér ukáže tvář herce který ztvárnil papeže..Zlatý seríál Chobotnice. Dávám jednu hvězdičku ale i to se mi zdá až příliš.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
8
Suburra rozhodně není pro milovníky mafiánských klišé. Rodinné vazby fungují, ale jen pokud je to zapotřebí pro deklaraci síly. Jinak - zabili ti bráchu? Víš, kvůli takové volovině, nebudeš svými pomstychtivými spády otravovat atmosféru místa, které se aktuálně musí tvářit jako ráj na zemi. Na každou špinavou práci se vždycky najde ten, kdo ji vykoná a každý je nahraditelný. Skvělý vizuál a nervní hudba podtrhuje náladu tohoto barvitého průvodce světem špatností. Typově výborně obsazené s velice solidní psychologií postav. Jen ten závěr se lehce vymyká realitě.
Klimetka
Klimetka
127 bodů
10
Itálie, M83, jedna řádná soulož a doživotní zážitek. Máme se v Czechii ještě co učit. Dlouho jsem nebyla takhle v úžasu u závěrečných titulků.
jayspolek
9 bodů
10
Za mne 100% byť je to otřepané mafiánské téma, ani chvilku jsem se nenudil. To že je zde plno klišé bych ignoroval, kde neni. Herecky naopak pekně zahraný film, tedy až na vyjímky... V klidu doporučim komukoli ke zhlédnutí. A klidně se podívám znovu.
kamil-kiss
5 bodů
Mnohem lepší tvorba svého žánru ,než otřepané nudné Americké gangsterky či mafiánské filmy. Snímek přímo ukazuje , co se stane , když kuře strčí nos do podsvětí a začnou ho žrát vlci. A pak začnou žrát vlci sami sebe. Absolutně realisticky podané s fantastickou hudbou ,která dodává na extrémnosti prožitých momentů postav. Super film, doporučuji !