Suburra

78%
Suburra
Řím je město moci, kde zločin hledá co nejpřímější cestu, jak všem vnutit svůj vlastní zákon. Film Suburra je příběhem o velkých penězích roztočených kolem plánované výstavby, která má pobřeží v Ostii proměnit v italské Las Vegas. Tento projekt mají pomoci prosadit zkorumpovaný politik Filippo Malgradi, zapletený až po krk s podsvětím; mafián známý jako Číslo 8, který je hlavou mocné rodiny ovládající území Ostie, a především Samuraj, nejobávanější představitel římského podsvětí a zástupce mafie z jihu. Mechanismus dokonalého plánu se ale začíná rozpadat kvůli lidem, kteří žijí na okraji těchto mocenských her. Příběh o zločinu se odehrává ve velmi krátkém časovém úseku sedmi dní, během nichž se rozpoutá brutální válka, která nakonec do svého mlýnku na maso vtáhne vinné i nevinné, zločince, obyčejné lidi, zaprodané politiky i chamtivé kardinály. Poslední den pak nastává Apokalypsa. (Cinemart)



Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
Subura je velká gangsterská paráda a jeden z nejlepších filmů poslední dekády tohoto žánru. Parádní atmosféra, akce povedená a příběh je to strhující. Vysoké tempo a do filmu jsem se prostě zažral a slupnul ho jako malinu bez hnutí. Strašně mě tento film bavil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Sedm dní čili tejden v životě mafiánů, zkorumpovaných politiků a drahých "společnic". Atmosféra nočního Říma je parádní, a ten Drive soundtrack je taky lahůdka. Sollimovi začínám zobat z ruky (ACAB).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Herecky je film velmi solidní, z našich kin známe zejména Pierfrancesca Favina a Jeana-Hugues Anglada a zbytek ansámblu je tvořen neznámými tvářemi, což není na škodu. Film má velmi solidní temnou atmosféru, noční scény z periférií v mnohém předčí průměrnou hollywoodskou horrorovou tvorbu. Italové tento žánr zkrátka umí. Režisér Sollima po hodně nadprůměrném seriálu Gomora dokázal, že točit rozhodně umí a jsem velmi zvědav na jeho další film Soldado, kterým přebírá štafetu po Dennisi Villeneuve v drsném světě veleúspěšného thrilleru Sicario. Jeho jméno se rozhodně vyplatí sledovat

Dodatečné informace

Původní název:
Suburra (více)
  • Itálie Suburra
Premiéra v ČR:
3. 3. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Itálie, Francie
Čeština:
Suburra je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch