Sherlock: Přízračná nevěsta

73%
Sherlock: Přízračná nevěsta
Sherlock: Přízračná nevěsta

Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Mno nevím, moje první setkání se Sherlockem nedopadlo zrovna podle mých představ. Nějak to šlo všechno kolem mě. Přišlo mi to zmatené,předvídatelné a nudné. Bylo tam pár dobře zpracovaných míst,třeba jako přenesení obýváku na ulici při vysvětlování,nebo poletování papírku a i pár opravdu napínavých míst. Šulnul je to pro mě čistý průměr,který mě nějak nenamlsal na sledování dalších dílů.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Pekná ukážka toho ako spraviť fajn medzi-epizódu s úchatným vizuálom a príbehom, kde je prípad len nepodstatná výplň a vyrieši len jednu otázku, ktorá je dôležitá len pre perfekcionistov a fajnšmekrov. Úprimne mňa tá odpoveď ani nezaujímala, ale bol som s ňou spokojný. Po filmárskej stránke to bolo dobré ,ale nebolo to nič svetoborného. Ako samostatný prípad o Sherlockovi to moc dobre nesedí (ale ušlo), pretože to takpovediac vyspoileruje celý seriál čiže ak ste po tomto kúsku chceli siahnuť kvôli tomu, že je to standalone, ale nič ste zo seriálu nevideli, potom ruky preč. Známka: B - Reprezentujúci príklad toho keď vás dobrý scénar ,produkcia a záživnosť zachránia od plochého deja a primitínej linky, kde je konečne dobré vysvetlené akoby sa mal prezentovať feminizmus a ako ho aj efektívne uskutočnovať, aby vás ľudia nebrali za bezmozgov...Určené len pre skalných fanúšikov Benedictovho Sherlocka a Scottovho Moriartyho...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Sherlocka jsem v třetí sérii vzdal, protože se mi začal onen primitivismus, kterému říkali přechytralost, dosti protivit. Příznačná nevěsta měla být jen lehkým ohlédnutím do doby minulé, ale postupem stopáže začíná být více a více meta, což pro diváky nepřipravené může být tvrdá rána a to hlavně pro ty seriálem nepolíbené (u kterých ale těžko chápu, proč si speciál pouští). Kolem a kolem to je úchvatný mix se zajímavou vsuvkou nad rámec seriálu, jemuž se však nedaří držet tempo celou dobu, a tím na body zbytečně ztrácí.

Dodatečné informace

Původní název:
Sherlock: The Abominable Bride (více)
  • Velká Británie Sherlock: Přízračná nevěsta
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride
  • Velká Británie Sherlock: Ohavná nevesta
  • Velká Británie The Abominable Bride
Země původu:
Velká Británie
Čeština:
Sherlock: Přízračná nevěsta je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch