Korunní princ

68%
Korunní princ
Princ Karel se nechce smířit s tím, že následníkem trůnu je jeho starší bratr Jan. Ze Zakázané komnaty ukradne kouzelný nápoj, po kterém princ Jan ztratí paměť a zmizí v Začarovaném lese, odkud se nikdy nikdo nevrátil. Zdá se, že Karlovi už nic nestojí v cestě, ale jak už to bývá, všechno je nakonec jinak… (ČT)



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7
První nápad - s pravidelným "vymazáváním" paměti za pomoci podvrženého kouzelného Nápoje zapomnění, který pravému korunnímu princi Janovi (Patrik Děrgel) podstrčí jeho závistivý bratr (oplácaný Matěj Hádek) s podlým a úlisným sluhou (Pavel Kříž) - byl nosný a nabízel řadu situací, kterých scénárista dokázal využít (Zapovězený les, setkání s chalupníkem Cecilem u rybníka, souboj s drakem a následný výmaz paměti v lese u studánky). Ale pak se ukáže, že Jan je naprosto vymazaný i bez dopomoci (ani když se Cecil před jeho očima napije z jeho čutory a vyprázdní se mu hlava, Jana nic nenapadne) a situaci si dokáže lépe než jeho bratr zkomplikovat sám. Ale milující princezna (Eva Josefíková) je odhodlaná dosáhnout (toho) svého ... Josef Abrhám jako starý nesnášenlivý kouzelník je půvab sám a Kohák coby lupič taky parádní :-) Naštěstí chvílemi nechybí ani humor ("Konec vycházky, Výsosti!").
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Pohádku jsem nikdy neviděl a moc mě tedy nenadchla, nejvíce mi nesedl výkon a projev Patrika Děrgela. Nic proti němu, ale do pohádek se moc nehodí.. možná do jiné role. Pohádka přes snahu vypadá moc moderně.. nepomohly ani perfektní dobové kostýmy. Kvalitě pohádky pomohly hlavně "staré herecké páky", kteří drželi celý příběh nad vodou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
5
Pohádka je vcelku přijatelná, ale řekl bych, že musí krapet dozrát. Následník trůnu Jan (Patrik Děrgel) vypadá jako bohapustý naiva a mladší princ Karel (Kryštof Hádek) působí spíše jako pošuk zralý na léčení. Režisér Karel Janák natočil pohádku zcela ve stejném stylu, jako svůj předchozí seriál ´Ať žijí rytíři!´. Takže současná živost, současný styl humoru, který mnohdy ani nevyzní a atmosféra všelijaká, jen ne pohádková. Karel Janák má prostě svůj nezaměnitelný styl a je na diskusi, jestli pro pohádku přijatelný a nebo ne. Jen tak na okraj, za pozornost jistojistě stojí herecké výkony Pavla Kříže a Ladislava Mrkvičky. Jediné postavy, které tu doslova vynikají. A dále, když pominu fousy a barvu kostýmu, proč mě čaroděj v podání Josefa Abrháma tak strašně připomíná Mrakomora z pohádky ´Princ a Večernice´, kterého ztvárnil Radek Brzobohatý?

Dodatečné informace

Původní název:
Korunní princ (více)
  • Česká republika Korunní princ
Premiéra v ČR:
24. 12. 2015
Země původu:
Česká republika

Půjčení nebo nákup