Thor: Ragnarok

81%

Komentáře a recenze 97

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Veškerá očekávání byla naplněna! Taika Waititi zmuchlal veškerou tu mytologii,Thorovu dokonalost a hodil jí do hajzlu. Výsledkem je tak akční jízda,která od první minuty hraje na komediální strunu. No a ve chvíli kdy se na scéně objeví Hulk vše nabere na pořádném tempu při kterém jsem se přímo božsky bavil. Tuna hlášek,zábavných cameo a šílených scén je zde vážně požehnaně. Taika má specifický smysl pro humor a mne zde výtečně sedl. Chvílemi jsem si říkal,že se snímek nese až na sebe parodické vlně. Thor je vykreslený jako obyčejný týpek,který má spoustu řečí a přitom občas šlápne vedle. K dokonalému bohovi hromu má místy opravdu daleko. Hulk je opět skvělej,škoda že je jeho sólo snímek zatím v nedohlednu. Pokud bych měl vypíchnout někoho z vedlejších postav,tak by to byl geniální Goldblum,který si svou roli vyloženě užívá a na plátně to jde znát. Cate Blanchett je taktéž výborná a na první pohled jsem jí skoro nepoznal. Marvel se odhodlal ke statečnému kroku,když jako zápornou postavu udělal ženu. Tenhle risk jim však vyšel všemi deseti,protože Hela je skvělá! Akce je výborně nasnímaná a vrcholem zde pro mne byl souboj v gladiátorské hale a závěrečný souboj,který byl velmi dobře a přehledně natočený. Navíc byl celý snímek výborně ozvučený. Je toho hodně co se mi líbilo,ale vypisováním bych zabil půl večera. Thor 3 je zkrátka výborný snímek,který se u mne co se týče komediálnosti drží na druhém místě hned za Strážci galaxie 2.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
No.. Připadá mi, že nové filmy o superhrdinech dostávají punc komedií. Thor Ragnarok je přeplácaný vším možným a zejména na planetě "Smetiště" dostává až cirkusový nádech. Souboje slušné, příbeh také, ale čeho je moc, toho je příliš. 75% není špatné, ale podle mě to jde s filmy tohoto typu z kopce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Nevím, co bych měl chtít, když ne tohle. Z Marvelu jsem otupělý. Většinou je ok, ale bez čehokoliv, proč by mě to mělo zajímat. Tohle mě zajímalo. Tohle bylo to, co mi nedali Strážci galaxie. Přísnou logiku to háže za hlavu, zato to rozhodně dává smysl. Jak stylisticky, tak i do mnoha zajímavých dějových motivů. Čas u toho utekl zatraceně rychle. Jsem spokojený, jak jsem u komiksu už dlouho nebyl. 4 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Marvel je v tomhle fakt úplně někde jinde. Velká zábava podpořená skvělou akcí a záporačkou. Navíc Waititi ví, kdy přidat na vážnosti, takže v té osudovosti to taky moc neztrácí. Nové postavy parádní a scéna, kdy se potká Thor s Hulkem je u mě už teď kultovní.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
3
Bože, tak jsem zase podlehl. Jednička Thora ušla, dvojka byla velké guilty pleasure a o trojce se říkalo jaké to je oživení série a legrace. Inu, to tedy není. Barevná a hlučná hovadina bez scénáře s mizernými hereckými výkony, kdy moji oblíbenci hrají na spodní hranici svých možností. Od začátku je naprosto jasné, co se bude dít a nestane se absolutně nic, o čem bych netušil, že se stane. Zřejmě nejstrašnější byla selfíčka s Thorem. WTF? Už zkrátka nejsem cílová skupina, a to ani náhodou. Pro mě definitivní konec Marvelu.
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Třetí Thor přichází se zcela novými ambicemi a vyprávěcím směrem, který otevřeně vytváří zábavný a takřka parodický ekvivalent k dosavadním příběhům Avengers, kde se s humorem definitivně roztrhl pytel a stylizace vytvářeného světa i ozvláštňující vedení ne úplně klasické zápletky nabývají multižánrových rozměrů, jaké jsme dosud u Marvelu neviděli. Waititi je pro mě blockbusterový rejža budoucnosti.
sabule
14 227 bodů
8
Thor se začíná dostávat mezi comicsové klasiky,kde každé další pokračování naplňuje očekávání na dobrou comicsovou jízdu.I ostatní postavy.ať kladné nebo záporné se moc dobře vyvedli a vyčnívá z nich hlavně Hulk.Je to výborná akce,která by neměla nikdy skončit.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Marvel Cinematic Universe funguje- Už 10 let. Za tu dobu vzniklo již 17 filmů a právě sedmnáctým je Thor: Ragnarok. Režíroval Novozélanďan Taika Waititi jehož předchozí film Hon na pačlověky byl sice fajn ale nic světoborného. Jako zázrakem však Taika dokázal dát Thorovi novou tvář. Thor: Ragnarok je závěr trilogie úplně stejně jako Iron Man 3 či Captain America: Občanská válka. Stejně jako Iron Man tak i Captain America si za svou trilogii (a eskapády v Avengers) prošly vývojem a stejně tak je na tom i Thor. Thor dospěl. Není to už to nafoukané princátko z prvního dílu ale sečtělý bojovník jenž se snaží zachránit svůj lid. Je mu jasné, že nyní je to právě on kdo musí svůj lid zachránit a vézt. Pořád si není jistý svým vztahem s bratrem Lokim, který ho stále klame kdy může, právě si prošel bolavým rozchodem a navíc se dozvídá staré rodinné tajemství. A navíc přijde o svojí dlouhou kadeř! Thor: Ragnarok má úžasnou stylizaci připomínající 80. léta, dospělejší humor a především hudbu Marka Mothersbaugha která výborně funguje a především při titulkách zkrátí čekání na potitulkové scény. Waititi s Marvelem navíc dokázali udělat propracovanější postavu i z Hulka který má duši! Sice duší pětiletého dítěte ale i tak duši! Banner je v Hulka změněn za 2 roky a jakmile se vrátí, dochází mu, že jakmile se znovu změní v Hulka možná to bude naposled. Výborná je i Valkýra v podání Tessy Thompson která je zlomenou bojovníci závislou na alkoholu a teprve Thor se musí snažit dostat jí zpět na světlou stranu síly. Geniální je i Jeff Goldblum v roli Velkomistra, velitele planety Sakaar který je tak šílený, že by na něj byl pyšný i Joker v podání Healtha Ledgera. Thor: Ragnarok má navíc velmi silného padoucha- A tím je Hela. S Helou se váže jedno velké tajemství a její motivace je uvěřitelná. Sice je šílená a nedonutí vás jí milovat ale má motivaci. Charakterním vývojem si projde i Skurge v podání Karla Urbana který je celý film rozpolcený na jaké straně vlastně být. Thor: Ragnarok je celkově uzavřený film který odkazuje velmi málo. Waititi však dokáže velmi dobře zakomponovat různé odkazy na zbytek světa: Třeba geniálně zasazené cameo Doctora Strange či opět úžasné cameo Stana Leeho. Waititi to dokázal- Natočil ´´jiný´´ marvelácký film který výborně šlape po celou dobu a donutí pobroukávat si u Imigrant Songu od Led Zeppelin. Po Strážcích Galaxie Vol. 2 či Spider-Manu: Homecoming service jedná o další solidní bombu roku 2017. Přeju tomu každý dolar jelikož se jedná o pravděpodobně největší experiment, který Marvel spáchal. A Taika Waititiho budu sledovat, jeho celovečerní Akira by totiž mohla být solidní! Viděno v kině: 3x
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Tohle už bylo opravdu o něčem jiném. Chybou bylo snad až přebytek humoru, ale svižné akce i tempo to přebylo. Humor v určitých mezích se sice taky povedl, ale
  • Akce
  • Vizuál
  • Hulk
  • Přehršel humoru
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
7
Úplně si vzpomínám, když jsem vycházel z kina, jaké jsem měl pocity... Přišlo mi to hrozně barvené, často hodně tlačený humor. Hodně jsem přemýšlel, zda jsem cílovka (pokud ne, tak tu máme problém).. Jakože kdyby tohle dělal Pixar, tak bych tomu věřil. Vidím tedy hodně podob na Guardians of Galaxy, zase to není v podstatě špatně, ale tohle je Thor! S každým dalším shlédnutím už je to stravitelnější, lepší tu pasáž "na skládce" brát hodně odlehčeně, no a počkat si na za mě lepší části s Helou (Blanchett). /viděno v kině/ 70%