T2 Trainspotting

75%

Komentáře a recenze 48

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
To že by se Trainspotting 2 kvalitou přiblížil kultovnímu prvnímu dílu jsem nečekal a ani se tak nestalo. Příběh bývalých smažek po dvaceti letech. Všichni se touží pomstít Markovi za podraz a vcelku se tam nic neděje. Mírné prolínaní děje s minulostí a původní obsazení dodává dvojce důstojnost. 70% z nostalgie.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Zbytečný návrat. Utopené v nostalgii, neschopné se posunout a přitom neochotné uspokojit alespoň poctivým nášupem toho samého - o sofistikovanost se scénář pokouší výpustkou všeho, co bylo zábavné. Druhý Trainspotting působí jako imitace sebe sama, neživá věc, která unyle pohazuje trademarky a pomrkává, ale nezačne nic říkat. Důležitější jsou odkazy na jedničku než děj. Opravdu mi má stačit film o tom, že krize středního věku je ještě o kus tvrdší, když jste nula? Hyperaktivní režie Dannyho Boylea, kdy je každý záběr napěchovaný nápady, tentokrát nestačí. Jde prostě o prázdný, nekonečně dlouhý film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Hodně fain návrat za starými známými do Edinburghu, kteří jsou o 20 let starší, ale jinak pořád stejní. Teda až na to že už tak moc neřeší fet, ale hlavně prachy. V rámci možností to asi líp dopadnout nemohlo (když si třeba představím jak dopadl ten nostalgický pokus tuzemským Sněženkám a Machrům,ehm)..
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Fetky a smažky po 25 letech. Cabadaj ty si tady dělal dřepkins pamatuješ? Příliš velké sázení na kultovní status prvního filmu a jeden z nejzbytečnějších sequelů roku.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Jako pokračování a navázání na první díl se to věru povedlo dokonale. Samotný děj tomu taky přispěl.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
I přes to všechno, že to bylo snad v každém ohledu na míle daleko od všeho, čím se stal první díl kultovní, je tenhle reunion po dvaceti letech vcelku povedený. Čekal jsem, že mě budou nové osobnosti hlavních postav spíš nudit, ale nakonec to fungovalo a každý přišel se svou "dávkou" do mlýna.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
10
Trainspotting je moje srdcovka, na jeho pokracovani jsem se proto tesila jak mala, i kdyz trochu obav z toho jak se dvojka povede tam bylo, ale nakonec jsem z kina odchazela vylozene nadsena, film ma svizne tempo a neztraci vtip, nastesti ani moc nesklouzava do sentimentality. Tohle se proste povedlo.
  • nezmenene obsazeni
  • hudba
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8.5
Těžká nostalgie. Hlavně tedy pro nás, kdo jsme zhruba ve věku hlavních hrdinů a byli jsme v jejich tehdejším věku, už když jsme koukali na Trainspotting z roku 1996. Jasně, člověk kolem čtyřicítky už prostě není takovej pařmen, je tak trochu unavenej a zkrouhlej životem, který se vůbec nevyvedl tak, jak si kdysi možná představoval (pokud o tom teda vůbec tehdy přemejšlel), takže to prostě není taková jízda, jenže o to je to právě pravdivější. A to i přesto, že hrdinové jen pokračují tam, kde skončili před 20 lety, příliš nových motivů film nerozjíždí a o to víc se rochní v těch starých (novodobý spisovatel starých historek Spud je prostě k sežrání:-D). I když teda Begbie a jeho studovaný synek jsou taky boží:-) Hudba z toho, co se v současnosti hraje, vytřískala asi naprosté maximum a zkrátka, já se klidně s klukama ještě za nějakou tu dekádu znova potkám, pokud tedy Danny Boyle udělá ještě nějaké pokráčko:-)
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Tak jsem to dal, procenta dávám více méně z nostalgie k prvnímu dílu, ale že by mě něco chytlo uvnitř filmu, to se úplně říci nedá. Vlastně ani pořádně nevím, o co tam tentokráte šlo, čeho jsem se měl chytit, ani jsem se moc nesmál, nebavil jako u jedničky. Filmařsky je vše provedeno správně, herci hrají, ale chybí linka příběhu, nebo někdo, komu bych fandil z "dnes" už ztracených a často zlých existencí. Možná se vytratila naděje, že se někdo z nich z toho vymotá, nebo stane něco podstatnějšího než jsou stálé odkazy na jedničku a titulkové, obrazové efekty.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Na počátku bylo Slovo a to Slovo bylo u Boha a to Slovo bylo Bůh. To bylo na počátku u Boha. Všechno povstalo skrze něj a bez něj nepovstalo nic, co je. V něm byl život a ten život byl světlem lidí. A to světlo svítí ve tmě a tma je nepohltila.. a pak přišel McŘehoř se svejma fetkama a z toho slova si ubalili jointa.. Choose life.