Správní chlapi

77%

Komentáře a recenze 56

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Jak jsem si všiml,že je pod filmem podepsaný Shane Black,tak jsem neměl jinou možnost než rychle běžet do kina. Správní chlapi jsou skvělou Buddy komedií,která vsází na herecký um dvou hlavních hrdinů. Od Russella Crowea jsem očekával výborný výkon,ale Ryan Gosling mne mile překvapil. To,že je výborný herec vím už dlouho,ale to že je také výborný komik jsem nečekal. Snímek je nabitý velkou porcí zábavných scének a množstvím skvělých dialogu. Sice z toho nebude kultovní záležitost,ale díky počtu zábavných scén a top hlášek mají Správní chlapi našlápnuto stát se trvalkou ve svém žánru.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Buddy pohodovka, nahláškovaná až na půdu..jenže zároveň dost překombinovaná detektivka, která sama o sobě celkem nudí. Prostě mi to připadalo, jako by chtěl Shane Black natočit film podle nejlepších filmů Shane Blacka, ale trošku se v tom začal motat.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Film jde od úvodních záběrů do svižné akce, v zásadě se jedná o přehlídku neskutečné smršti slovních a pěstních výměn, které ve velké většině dopadají naprosto slapstickově a jsou z úplně jiného světa. Takže když hlavní hrdina uhýbá před kulkami, často to schytá nevinný kolemjdoucí, což je dalším zdrojem černého humoru. Hlavním kladem filmu je ústřední herecká dvojice. Nikdy by mě nenapadlo obsadit k sobě Russela Crowea a Ryana Goslinga (Drive, Bláznivá, zatracená láska, Okamžik zlomu, V lepší společnosti, Den zrady) a ono to funguje. Gosling, který se proslavil zejména rolemi tichých antihrdinů je sice opět antihrdina, ale jeho komediální talent mě skutečně příjemně překvapil. Russel Crowe mi ještě v žádném filmu nevadil a i on si svého Jacksona Healyho náležitě užívá.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Souhlasíte-li s dlouholetou Blackovou definicí správného chlapa, která zahrnuje především veskrze nesprávné vlastnosti jako alkoholismus, arogance, sklony k násilí, neúcta k manželství, zkorumpovanost nebo vulgární mluva bez ohledu na přítomnost třináctileté dcerky, tohle je stále ten správný film pro vás. Od časů podstatně lépe nahláškovaného i vypointovaného Posledního skauta se sice hodně změnilo (ano, většinou bohužel k horšímu), ale Black má v daném oboru zkrátka takové zkušenosti plus vrozený cit pro přesný komediální timing, že i podstatně umírněnější Správní chlapi šlapou jako hodinky a sráží namlsané publikum do kolen roztomile upřímnými výkony obou hvězdných aktérů, promyšlenými crazy vsuvkami (Nixon) a stylovou vlnou láskyplné časoprostorové nostalgie, ať už té kinematografické nebo historické. Možná jsme čekali ucelenější a nápaditěji stmelenou zápletku, ale jak pravil sám Ryan Gosling, proč točit porno, kde je nejdůležitější zápletka...... Just taste the feeling and relax :) ;)
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Správní chlapi původně měl být seriál ale producentům po pilotním díle došlo, že seriál nemá kam vézt. Režíroval to Shane Black který je scénárista (Smrtonosná zbraň, Predátor, Poslední skaut) a režisér (Kiss kiss bang bang, Iron Man 3) jehož Iron Mana 3 mám hodně v oblibě, protože to není klasický komiksový film. Shane Black se tedy rozhodl natočit tento film který hodně připomíná právě Posledního skauta. Spousta fanoušků určitě naštve, že uvažuju že se mi tohle líbilo víc ale to je moje věc. Hlavní obsazení je perfektní. Ryan Gosling a Rusell Crowe jsou super dvojka (o čemž jsme se mohli přesvědčit již na předávání Oscarů) a takový (hlavní?) záporák Johny Boy kterého hraje Matt Domer je hodně dobrý. Správní chlapi lehce předčí předchozí film Blackea Kiss Kiss Bang Bang a jako taková akční trvalka film vydrží v srdcích dlouho. Přesto mi na filmu vadila jedna věc- nelogičnost chování jedné (možná i více?) postavy. Což neřeknu kvůli vyzrazení. Nice Guys je ale příjemná nostalgická věc která hodně potěší na srdci.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Líbí se mi, že Black se postupně vypracovává k větší umírněnosti a že jeho filmy působí dobře i v celku, než jen v momentech. Co se dua týče, tak je mi možná více sympatičtější, než v Kiss Kiss Bang Bang. A Gosling mě mile překvapil, že je i skvělý komik. Všechna sláva ale budiž pro Blacka, tímto filmem mě naprosto odrovnal a myslím, že našel tu vyváženost mezi hláškami a neotřelými situacemi, aby vytvořil památné dílo.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
9
Jaký zázrak to je, vidět humorný film, kde vtipy mají vrstvy, jsou vkusné, organické, nikoli odpudivé svojí naškrobenou infantilní trapností, jak tomu většinou bývá v amerických filmech. Vím, že Gosling někomu nesedí, ale já musím říct, že Ryan je opravdu skvělej herec s širokou škálou. Šaškárny tu totiž dělá hlavně jeho soukromý detektiv, který je poněkud přepálenej, ale svým duševním rozpoložením připomíná Willisovo Posledního Skauta (viz. tetování "You will never be happy"), což je takový duchovní předchůdce Správných Chlapů. Humor tedy plyne ze specifické povahy detektiva Hollanda Marche a jeho interakcemi s dalšími postavami, které jsou též dobré - ať už se jedná o povahově odlišného parťáka v podání Russella Crowea, či jeho na svůj věk vyzrálou dceru, kterou zajebala Angourie Rice. To přirozeně znamená, že se povedl scénář. Dialogy baví, komediálno není vyumělkované a postavy udržují zájem. Ve výsledku je to výborná buddy komedie i dobrá detektivka a to já detektivní žánr rád nemám.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8.5
Určitě to Black umí s větší ulítlostí (Kiss Kiss Bang Bang) nebo s větším počtem nezapomenutelných hlášek (Poslední skaut). Pokud ale ten film někde na body prohrává, je to čistě ve své vlastní kategorii, kterou si můžeme označit (např.) jako "blackovinu". Jinak je to mnohonásobně lepší, co běžně nabízejí podobné žánrovky (když už je někdo točí). Herci přesní (snad jen Kim Basinger je tu tak trochu omylem), slovní střelivo podávané v pravidelných dávkách a několik scén jasně kultovních. Celá pasáž "držím vás v šachu" by se měla tesat do kamene a záměrně podvratný vývoj děje baví každou minutu. Kolikrát ten film pro své i divácké pobavení uhne od běžného konceptu a přitom ani jednou nesklouzne k tomu, že by přímo parodoval. Black by měl točit jen filmy, kde nažene dva losery k nějakému zapeklitému případu. V téhle rovině je vážně bezkonkurenční.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
6
Lepší tři. Nejvíc to na mě působilo jako pilot vysokorozpočtového TV seriálu, který bych určitě chtěl sledovat.
Floridsky
4 376 bodů
4
Velké zklamání, čekal jsem zábavnou akční jízdu a dostal jsem nudný, nevtipný film a i té akce bylo málo. Dialogy nefungují a chemie mezi dvojicí detektivů nebyla dobrá.