Králové hor

72%
Králové hor

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny.

Králové hor je příběh o naději a přátelství. Film se natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (Entrelobos, 2011). Tam také objevil talent mladého Manuela Camacho, kterého obsadil do role Lucase. Stárnoucí herecká legenda Jean Reno jako Danzer stále neztrácí nic ze svého charismatu a hereckého umění, které diváci tolik milují. (Bioscop)




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Nádherný příběh o lásce člověka k přírodě. To jak je v tomto snímku nasnímaná nádherná horská příroda je něco neuvěřitelného. Klidně bych se celých 97minut dokázal dívat na záběry hor z ptačí perspektivy. Jenže Králové hor to nejsou jen horské záběry,ale také příběh mláděte orla,který si musí vydobýt své místo na světě. Co se týče herců,tak musím vyzdvihnout Jeana Reno,který byl výborný. Každý kdo miluje zvířata a přírodu by si tento film neměl nechat ujít.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Vizuálně opravdu nádhera. Kdo má rád přírodu a majestátní hory obzvlášť, tak je to pro něj povinná "četba". Příběh přátelství Orla s chlapcem, nádherné záběry na lov a život orlů, protkáno příběhem chlapce, který si nerozumí s vlastním otcem a tíhne k alpskému hajnému v podání Jeana Reno. Tento skvělý herec sice hraje druhé housle, ale důležité druhé housle. Pěkné, jímavé, pastva pro oko.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Krásné záběry Alp, ale zároveň dost prostinký příběh. Jenže i přes tu všechnu čitelnost jsem neměl ani chvíli pocit, že by to byla ztráta času.

Dodatečné informace

Původní název:
Brothers of the Wind (více)
  • Rakousko Králové hor
  • Rakousko Brothers of the Wind
Premiéra v ČR:
24. 12. 2015
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Rakousko
Tržby:
3,69 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Králové hor je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch