Brána temnoty

56%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
7
Další mysteriózní snímek tentokrát po delší době z období Halloweenu a nejeví se zase až tak ponuře jak z počátku vypadá. Trochu zamrzí, že se jde ihned do podstaty problému, čímž se vynechává hlubší seznámení s hlavními postavami. Příběh je jednoduchý a tak je místy znát i menší protahování děje. To je ale věc scénáře, kde by ty události přeci jen mohli být daleko více rozprostřené s daleko většími zvraty. A tak se vývoj děje ubírá velice pozvolna. Temná atmosféra s příznačným hororovým kabátem postupně nabírá na intenzitě až do grandiózního finále, které však ale přeci jen mohl být o krapet delší. Závěrečný souboj je hodně uspěchaný a zcela zbytečně. Ani na originálnost se tu nehraje, takže je děj hodně předvídatelný. Na druhou stranu proč si to tím kazit. Na kráse to nikterak neubírá. Správná duchařina kupodivu bez velmi častých lekaček.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Úvod nabitý emocemi, pak jen průměrná duchařina, která v dnešní době nemá čím překvapit a závěr nestydatě vykrádající Insidious. Největší záhadou celého filmu je, jak se k takové látce na stará kolena dostal Uli Edel.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Občasné lekačky v tomto filmu jsou už jen rutinou. Jako horor hrozně okoukané a opakované. Samotný starověký příběh by ušel ale to je asi tak vše.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Celý štáb se tak moc snaží, ale ono prostě nějak nejde a Cage v hororu fakt né, ikdyž efekty nejsou špatný i možná nějaká ta lekačka a hodně mírně napjatá atmosféra, ale pocit spíše negativní. 35%