Svatojánský věneček

55%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
Čekal jsem,že Jiřík vytasí nějaké eso z rukávu a vytře mi zrak nějakou vtipnou a originální pohádkou. Bohužel se vytasil,tak akorát s velkým kulovým. Takové obsazení,které měl k ruce a on si natočí něco tak nudného a hloupého,že si člověk říká co to jako mělo znamenat.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
5.5
Od Marka Epsteina jako scénáristy a Jiřího Stracha jako režiséra to mohlo dopadnout o poznání lépe - chvílemi trochu chaos a improvizace, ale i spousta vtipných nápadů (Martin Myšička jako básník ruské chandry, Marek Taclík jako podivínský vynálezce tvořící perpetuum mobile ze švestek a skvělý italštinu parodující Ivan Trojan). Jen Markýz Pavla Lišky je málo děsivý, protože moc toporný (to jeho matka v kleci Vilma Cibulková je úděsná a hrozivá až dost). Docela se povedl Bolek Polívka v roli krále, princezna Verunka (Eliška Jansová) je mile přirozená. Škoda, že zápletky s vládkyněmi života a smrti nebylo využito lépe (zvlášť Petra Jungmannová by si větší prostor zasloužila), stejně tak nebylo využito potenciálu kouzelného pláště. Tak příště ... Velice dobře zvolené neokoukané lokace (zámek Uherčice u Znojma a hrad Rabštejn nad Střelou).
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Opravdu tedy žádná sláva, celkem trapná mluva cizinců, průměrný příběh a žádné herecký koncert. Celkem slušné kostýmy pohádku nezachrání a nedivím se, že si tato pohádka nenašla své místo v hlavním vysílacím programu o vánocích. Za mě je průměrných 50%.
avenis
avenis
8 137 bodů
10
Jo. Jo!! JO!!! Konečně kvalitní pohádka. Má to nápad, má to děj, je to plynulé, dobře zahrané a vtipné. Tomu říkám dobře odvedená práce. Jirka Strach umí. (25.12.2015)
roque
roque
2 923 bodů
9.5
Moc hezký nová pohádka. Hezky ntočená. Role Trojan tomu opravdu dodal to něco navíc, které pohádku povznese a osvěží
  • lokace
  • vtip
martin-kubista
martin-kubista
799 bodů
5.5
Na tu bídu aktuální produkce českých pohádek je toto nadprůměrný počin. S tak skvělým
  • obsazení
  • chaotický scénář
  • zbytečné přimíchávání "moderní vědy"
siginho
siginho
649 bodů
7
Excelentní italský Ivan Trojan !!
Kick077
Kick077
596 bodů
6.5
V porovnání s ostatními pohádkami Jiřího Stracha mi tahle přišla slabší. Sice měla nějaké lepší chvilky, ale celé to prostě nepůsobilo moc dobře. Minimálně v konkurenci ostatních letošních pohádek.
sisisi
sisisi
441 bodů
8.5
Pohádka o matematice, to tady snad ještě nebylo. Záběry přírody byly skvělé, hezké nápady a zapojení vědy (i když ty výpočty, které princezna Verunka prováděla nedávaly absolutně smysl..) do života dětí, je důležité.
zuz
zuz
395 bodů
9
trochu pohádka na rychlo,ale povedla se.