Rodinka Bélierových

73%
Rodinka Bélierových

Hudební komediální drama o dceři neslyšících rodičů, u které učitel hudby objeví dar zpěvu. Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky Pauly rozpozná pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě. Má opustit rodinu a vydat se za svým snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a vlastní sny opustit? (Film Europe)




p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9.5
Zábava, dobrý příběh, sympatické postavy. Tenhle film mě zkrátka bavil a potěšil. A podle mě je o chlup lepší než jeho americký remake z roku 2021 "V rytmu srdce" (i když ten není o mnoho horší). Scénáristé vypotili zajímavý příběh, režisér věděl co chce natočit a povedlo se mu to. Herecké výkony velmi dobré a to i u hrající a zpívající mládeže. Vřele doporučuji.
quakar
70 bodů
7
Príjemná a nenáročná komédia s nádychom romantiky. Vďaka pomerne drsnému francúzskemu prístupu k realite je život hluchej rodiny (až na 1 výnimku) zaujímavo vykresľovaný v konfrontácii s ostatnými ľudmi.
jesssica
37 bodů
8.5
Rodinka Belierových je krásny rodinný film o dospievaní, problémoch sluchovo handicapovaných, ale aj o ich radostiach a strastiach každodenného života, podobného tomu nášmu, o krásnom speve, o snoch, cieľoch, rodine, jednoducho krásny dojímavý film, ktorý určite stojí za to vidieť, verte mi, oplatí sa.

Dodatečné informace

Původní název:
La famille Bélier (více)
  • Francie Rodinka Bélierových
  • Francie La famille Bélier
Premiéra v ČR:
3. 3. 2016
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Francie, Belgie
Rozpočet:
11 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění