Strážci Galaxie 2

80%

Komentáře a recenze 93

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Právě jsem se vrátil z kina a musím říct,že je to prostě Woooow. Jestli je dvojka lepší než jednička,tak tím si nejsem jistý,každopádně můžeme v klidu říct,že Strážci vol. 2 jsou jedním z nejlepších filmu od Marvel. Docela jsem byl i překvapený jak byl film zábavný,kde se na to hrabou všechny ty nové rádoby komedie,protože zde najdete tolik humoru,že se budete za břicho popadat. Celý film si tentokrát omotali kolem prstu Drax-Rocket a Groot,kteří ze sebe chrlí jednu hlášku lepší než druhou. Navíc potěšila role pro Kurta Russella a Sylvestera Stalloneho.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Tak Marvel vsadil na vtip a komičnost posledních filmů. Čeho je moc, toho už je příliš a akční hrdinové by podle mě měli dostat zpátky punc drsňáků. Ať klidně Strážci Galaxie jsou ti vtipní, ale už i Spiderman, Thor.. je to okoukané. Strážci galaxie jsou po obsahové stránce podobní prvnímu dílu. Konec ( souboj s hlavním záporákem ) je ale neslavný. Chvílemi mi připadá, že padají sádrové kulisy. Celkově ale snímek pobavil a akce se mi dostalo také dost. 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Šlape to jako každá Marvelovka, uteče to a člověk se zabaví. Problém spočívá v tom, že chybí protagonista, hlavní postava, která by aktivně něco dělala a jejíž příběh by tomu šílenému mechanismu dodal smysl. Chris Pratt tu roli plnit nedokáže, na to má jeho hrdina tu vůbec nejvíc pasivní pozici ze všech přítomných. Jeho charisma navíc začíná být poněkud ohrané, rozhodně po tragických Pasažérech. Navíc jsem měl velký problém s tím, že nechápu fyzické limity hrdinů, kterým se, zdá se, může dít cokoliv, aniž by je to ohrožovalo, a to i za hranou třeba Rychle a zběsile. Nejde o to, že jsou "nesmrtelní", ale že nevím, čeho jsou fyzicky schopní.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Poctivá letní zábava od Marvelu. Linie s otcem hodně zajímavá, navíc i tady to hvězdné herecké obsazení nabírá dost na síle. No a hlavně má tohle pokračování o dost lepší osmdesátkový soudtrack než jednička. Potitulkové scény parádní.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Momenty to má vpravdě geniální (při neřízeném jednání Baby Groota nebo při shánění lepící pásky v bitevní vřavě jsem řval smíchy) a vztahy mezi kladnými hrdiny jsou velmi dobře a systematicky rozvíjeny v rámci této epizody i napříč celkovým příběhem, ale to dějové schéma ..... To je bída třená s Draxovými výkaly proslulými jejich velikostí, kde sice vše probíhá tak nějak srozumitelně a logicky, ale zároveň absolutně schází moment překvapení či více vtipných situací, které by nevycházely jen z neustálého hašteření svérázných postav a roztomilého buranství Draxe, který je tentokráte jasným highlightem filmu. A už to je zkrátka zklamání, když jde o pokračování megahitu, který si dokázal z plochých schémat svých marveláckých fellas udělat před pár lety velkou a scénáristicky sevřenou legraci. Tady možná zbyla halda nadhledu a snaha o neustálé džouky, ale celé nastínění i průběh záporáckých obštrukcí smrdí nudou a nevynalézavostí a divák jen tupě odpočítává jeden standardní komiksový zvrat za druhým. Těšit se na další kick ass dobrodružství téhle partičky ale určitě nepřestanu, pořád vidím hodně velký potenciál, ať už s Rockym nebo bez něj..
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Nikdo by asi před třemi roky neřekl, že dokáže fungovat film mezi jehož hlavní hrdiny patří i mluvící mýval a strom opakující pořád jednu samou větu. Jednička byla ale v rámci filmového průmyslu něco neokoukaného. Jednička dodnes funguje jako úžasná sci-fi komedie která se vyznačuje úžasným situačním humorem. A kromě kvalit z toho bylo 773 milionů dolarů celosvětově. Proto musela vzniknout dvojka která si............ vede snad ještě víc. Příběh dvojky se odehrává asi tři měsíce po jedničce což znamená dvě věci......... postavy se zase tolik rozvinout nemohli ale zato lépe funguje jejich chemie. Už to není pět lidiček kteří mají chuť se navzájem zabít ale jsou ´´rodina´´. Strážci galaxie Vol. 2 především trpí syndromem Avengers 2 kde chcete aby si postavy více povídali než aby zažívali akci. A to se stane. Ke strážcům se přidavá i Mantis který je v rámci sociologie trochu opožděná ale jinak celkem kvalitní postava která by ještě mohla něco předvést. Ke strážcům se přidávají i dvě postavy ze Strážců galaxie 1- Yondu a Nebula. Yondu tentokrát dostává více prostoru a více prozkoumáme jeho nitro. A to samé se dá říct i o Nebule která tentokrát není obyčejná loutka. Otce Star-Lorda poté hraje Kurt Rusell který je 1) v úvodní scéně geniálně omlazen a za 2) skvěle hraje a stejně jako v Rychle a zběsile 7 a 8 si krade každou scénu pro sebe. Strážci galaxie Vol. 2 jsou především další vesmírnou space-operou a hned první scéna s Grootem láká na to aby si děti kupovali jeho hračky. Ale pro dospělého diváka to nepůsobí rušivě a naopak je to neuvěřitelně geniálně vtipné a další možnosti fungování situačního humoru. Strážci galaxie Vol. 2 jsou neuvěřitelnou space-operovou dávkou a to tak, že dle mého patří do TOP 5 celého marveláckého univerza. A stejně jako u jedničky si budete chtít pouštět písničky pořád dokola. Velká očekávání od trojky! Viděno v kině: 2x
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Velice vtipné, ráznější než předchůdce a zábavnější. Zpočátku byl humor a hlášky pravidelnější což se nedá říci o konci. Tam už to nebylo tak intenzivní a dlouhý závěr s likvidací byl přesycen výbuchy až to zavánělo pomalu nudou. Malý Groot roztomilý, Rocket drsný a Drax vtipný (ten jeho smích).
  • Humor
  • Tempo
  • Závěr
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
7
Kromě třetích a čtvrtých Avengers patrně nejočekávanější sequel v rámci celé historie MCU.. A zkrátka James Gunn opět dokázal, co za poklad nadělil všem fanouškům. Stejná parta, jen s menší verzí Groota.. Se stejnou chemií se zapíná druhá kazeta peckovních songů a jde se na to.. Začíná to vlastně okamžitě jedním kšeftem, který se vyřeší zase tolik Rocketovsky.. Útěk na naprosto random planetu, která je ale nakonec Quillovy bližší než všechno ostatní.. Původ Star-Lorda to je téma v podstatě celého druhého filmu a uvědomění si, kdo je to rodina.. Což už v jádru je vlastně klišé a někomu trošku prozíravější je rychle jasné, že rodičem je ten, kdo dítě vychová.. Líbí se mi, jak se tvůrci rozhodli postavy trošku životně nasměrovat a dát všem nástin vývoje.. Neuvěřitelně našlapaná jízda jako v prvním případě to není, ale na audiovizuální stránku se pořád nikdo nechytá.. Více prostoru pro Yondua jen umocňuje hlavní téma, které vrcholí tradičně Guardianovským dojákem.. Jen ta roztomilost Baby Groota je na mě někdy už moc infantilním prvkem, jenž tempo příběhu párkrát zbytečně nafukuje. Naopak trošku upozaděná linka se Suverény je daleko zajímavější, a nakonec i s nějakým potenciálem... Právě třeba vesmírná přestřelka s celou jejich flotilou, je jasně nejlepší část celého filmu.. Bohužel to ale není dokonalé v příběhu, který stojí okolo Kurta Russela, rozvláčněné povídání o tom, kdo je Peter, které vrcholí zcela rutinním zvratem.. Jako celek mi to přijde už poměrně obsáhlé, kdy by zkrátka nebyla chyba soustředit se jen na jednu z linek, ale když pak ještě děj přepíná mezi tím, co dělá část posádky ne Egu a jak Rocket s Yonduem řeší struktualizace posádky, je toho moc a hlavně to nepůsobí tak celistvě.. Není to vůbec tolik vymazlené a mám s tím hodně problémů, nicméně nikdo v MCU nemá tak dobře napsané postavy a jasně dané, kam je chce posunout.. Přesto ale po letech jsem si kromě hlavního twistu nepamatoval, o čem to je. A třeba ani, jak finále plynule navazuje do dalšího dílu.. /viděno v kině/ 75%
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Milý sequel s ešte roztomilejším Grootom...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Strážci galaxie jsou ve výsledku dobré pokračování, ale o proti prvním strážcům se tvůrci snaží odvázat, ale bohužel to ve výsledku (finále) dělá z filmu přeplácaný digitální bordel, naštěstí kvalita je stále skvělá, hlášky trefné a vynikající soundtrack. Jen bych se možná příště vyvaroval občas tupým dialogů, které kazí jinak dobrý dojem.