Úkryt v ZOO

72%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Z tohoto snímku mám rozporuplný dojem. Silný příběh, který napsal život sám, nejlepších je cca. posledních 30 minut. Co se mi nelíbilo tak uplakaný teskný projev celého filmu. Ano židovská otázka není nic veselého a úsměvy a vtip člověk neočekává, ale zde má každý jen slzy v očích, žádný záblesk radosti z dílčího úspěchu.. strašně teskný projev všech herců. Ve snímku se objevilo dost českých herců a někteří z nich byli předabováni, což uchu českého diváka nelahodí. Celkově je to pěkný snímek - 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Moc napětí Úkryt v zoo zrovna nepřináší. Silné scény jsou jen v momentech vyvádění židů z Ghetta nebo když vojáci chtějí někoho popravit u zdi. Zrovna u Niki Caro bych nečekal, že si bude vypomáhat takovýma lacinýma berličkama.
Riverdon
Riverdon
7 385 bodů
6
Ač čeští architekti vykouzlili na pražském Výstavišti pěknou varšavskou zoo, režisér a nudní herci ji nezachrání.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7.5
Film mi nudný rozhodně nepřipadl! Mimochodem mám ráda filmy z období první nebo druhé světové války. Jen mi vadilo, že byl celý v angličtině. Přítel mi řekl: "Měla jsi tam přece titulky!" Ano. Měla. Ale mohli je tam mít i jiní. Měla jsem pocit, že ti Poláci vybudovali ZOO někde v Anglii. Že to nebylo ve Varšavě. Že se v Polsku rodí děti už s anglickými slůvky v pusince! Dokonce fašisti mluvili anglicky! Tak už se dnes přece netočí!!!
Floridsky
4 376 bodů
4
Hrozná nuda. Příběh je podaný velice všedně a tak nezaujme. Ale co chválím, je démonický Daniel Brühl.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7
Docela pohodovka , na to co se dělo ve Varšavě v tomto období... jina se okrajově objevuje postava Janusze Korczaka, který šel dobrovolně s dětmi do plynu. Určitě stojí za shlédnutí film , který o něm Poláci natočili a jmenuje se prostě Korczak...
musty
musty
89 bodů
9
Kvalitně natočený snímek z prostředí Varšavy připomíná hrůzy druhé světové války a skutky obyčejných lidí, kteří zachraňovali životy Židů. Příběh dojímá láskou hlavní hrdinky ke zvířatům, ale i nesobeckým a riskantním chováním při záchraně lidských životů.