Velký dar

80%
Velký dar
Plakát traileru

Hlavním hrdinou dramatu je Frank Adler (Chris Evans) vychovávající geniálně nadanou neteř Mary v přístavním městě na Floridě. Frak by Mary rád dopřál obyčejný život, ale z jeho plánů sejde ve chvíli, kdy se o matematických dovednostech vnučky dozví Frankova ambiciózní matka. Její plány s vnučkou ohrožují vše, co Frank pro Mary vytvořil včetně jejich vztahu a domova.



Režie:
Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Stačilo,aby si dal Marc Webb a Chris Evans pohov od komiksů a hned natočili snímek,který má hlavu a patu. Je to sice citovka jako vyšitá,ale mne zcela okouzlila. Příběh jakoby dal vzpomenout snímku Dobrý Will Hunting jenže teď se to všechno točí kolem sedmileté holčičky v podání úžasné Mckenna Grace. Snímek střídá emotivní pasáže se soudními dramatem a vše působí přirozeně a reálně. Inteligentní a velmi milá podívaná plná velkých úvah. Chris by měl už roli kapitána Ameriku pověsit na hřebík a věnovat se něčemu takovému,protože v něm dříme obrovský talent,který zůstal v komiksových filmech utopen pod nánosem efektů a akce.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
9
Tomuto říkám drama. Ačkoliv rozhodně nepatřím k uplakánkům, bylo v tomto fimu spousta scén, které mě opravdu vzaly a film jsem si maximálně užil. Režizér se vcelku slušně vyhnul "americkým klišé" a vznikl z toho pro mě jedno z nejlepších dramat roku 2017. Moc pěkný film.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Náhodou zahlédnuto v televizi, protože do kina bych na to nešel. Musím ale uznat, že to bylo příjemné překvapení. Červená knihovna o chytré holčičce, despotické matce, sympatické černošsské sousedce, hodné paní učitelce a vztahu dvou sourozenců. Rozehrané je to dobře, herecké obsazení k sobě vzácně pasuje a Marc Webb to dobře řídí. Myslím, že tohle bude trvalka do budoucna vánočního programu.

Dodatečné informace

Původní název:
Gifted (více)
  • USA Velký dar
  • USA Gifted
Premiéra v ČR:
13. 11. 2017
Země původu:
USA
Rozpočet:
7 mil. USD
Tržby:
40,34 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Velký dar je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch