Barva vítězství

75%
Barva vítězství

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou.

Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu:  Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Něměcku, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy?




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Filmy podle skutečných událostí žeru. A životní příběh Jesseho Owense považuji za jeden z nejlepších - i když není zrovna šťastný. Příběh o černém chlapci,který se stane nejrychlejším běžcem své doby a denně musí svádět boj s lidmi co ho nepřijali skrz svou barvu kůže. I po tom co vyhraje zlaté medaile na Olympijských hrách v nacistickém Německu (Hitler mu odmítne podat ruku) se k němu jeho národ otočil zády a nepřijali ho. On se poté musel živit vším možným,aby alespoň nějak zabezpečil svou rodinu (například závodil s koňmi). Barva vítězství je příběh o šampionovi,který se narodil ve špatné době. Jason Sudeikis dokazuje,že to není jen komik,ale skvělý herec,který zvládá i dramatické role.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Owensův příběh neuvěřitelný a tento film ho ztvárnil velmi důstojně. Sice jen to dobré, co ho potkalo, zbytek je jen v závěrečných titulcích, ale budiž. Perfektní atmosféra třicátých let. Skoro jeko bych byl na Berlínském stadionu. Moc dobrý film. Mínusy, jako Hitler podobný spíše Pavlu Zedníčkovi a jiné drobnosti odpouštím - 80%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zajímavý život měl ten Jesse Owens. Tenhle film přibližuje to jeho nejslavnější období vrcholící na olympiádě v Berlíně, ale dělá to tak nějak polovičatě, protože fakta si tvůrci upravují, jak se jim to hodí, a navíc to imho nejzajímavější, vyrovnávání se s rasovou segregací, je tady docela odbyto.

Dodatečné informace

Původní název:
Race (více)
  • Francie Barva vítězství
  • Francie Race
Země původu:
Francie, Kanada
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
24,8 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Barva vítězství je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch