Trumbo

75%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Bryan Cranston po Perníkovém tátovi vyletěl jako raketa a v Trumbovi své momentální postavení jen potvrdil. Jedná se totiž o další herecký majstrštyk a o takřka dokonalé vtělení do jednoho z největších scénáristů své doby. Výborné životopisné drama,které se nebojí ukázat události spojené s Hollywoodem v padesátých létech,takové jaké ve skutečnosti byly.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Velmi čistá práce. Až moc čistá. Banálně kvalitní film, který komplexní a složitou dobu představuje jako jednoznačný černobílý souboj hodných a zlých.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Většinu času hodně předvidatelné, naštěstí to boduje fain retro atmosférou a další z Goodmanových malých velkých rolí. Rozhodně jsem ale čekal víc, hlavně v těch vážnějších momentech mě to dost míjelo.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Bryan Cranston je prostě dobrej a byl by ikdybych ho neznal z Breaking Bad. Jinak je to hodně dobře natočené a sledovat situaci kolem vzniku starých oscarových filmů, které znám mě bavilo, takže 76%
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
Martrix
Martrix
2 449 bodů
7.5
Pro filmové nadšence tak trochu povinnost, ale jinak si netroufnu odhadnout jakou cílovou skupinu takový film nadchne. První půle je politicky orientovaná a vysvětluje jak a proč vznikla černá listina. Pro diváky postkomunistických zemí, může být ta americká hysterie bez patřičného kontextu nepochopitelná a snad i trochu nezajímavá. Naštěstí se to v ruhé půli začne hemžit jmény, která většina z nás zná, dozvídáme se o pozadí vzniku některých filmů a sledujeme jestli a jak se Trumbo a jeho přátelé vypořádají se snahami fanatických antikomunistů vymazat je nejen z Hollywoodu. Zajímavé jsou i postoje některých hvězd a narážky na režiséry, nebo studia. Už tady jsou náznaky jak prohnilá, bezskrupulózní a pokrytecká je elita, která filmové prostředí ovládá. Když si dáte tento film do kontextu s tím, jak velké zásahy do tvorby se provádí v zájmu zajištění "rovnoprávnosti a narovnávání křivd v souvislosti s rasou, sexuální orientací a životním stylem", dojde vám že z toho už není cesty zpět, že se v Hollywoodu opět usadili lovci hlav. Jsem rád, že jsem tento film viděl, ale jistě bych ho nedoporučil každému