Trumbo

75%
Trumbo
Plakát traileru

V roce 1947 byl Dalton Trumbo (Bryan Cranston) špičkovým hollywoodským scénáristou, dokud se společně s dalšími umělci neocitl ve vězení a na černé listině kvůli svým politickým přesvědčením. Snímek (v režii Jaye Roache) vypráví o tom, jak Daltonovi jeho umění slova a smysl pro humor vynesly dva Oscary, a poukazuje na absurditu a nespravedlnost černé listiny, na níž se ocitli všichni od bulvární sloupkařky Heddy Hopperové (Helen Mirrenová) až po Johna Waynea, Kirka Douglase a Otto Premingera.(HBO Europe)




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Bryan Cranston po Perníkovém tátovi vyletěl jako raketa a v Trumbovi své momentální postavení jen potvrdil. Jedná se totiž o další herecký majstrštyk a o takřka dokonalé vtělení do jednoho z největších scénáristů své doby. Výborné životopisné drama,které se nebojí ukázat události spojené s Hollywoodem v padesátých létech,takové jaké ve skutečnosti byly.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Velmi čistá práce. Až moc čistá. Banálně kvalitní film, který komplexní a složitou dobu představuje jako jednoznačný černobílý souboj hodných a zlých.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Většinu času hodně předvidatelné, naštěstí to boduje fain retro atmosférou a další z Goodmanových malých velkých rolí. Rozhodně jsem ale čekal víc, hlavně v těch vážnějších momentech mě to dost míjelo.

Dodatečné informace

Původní název:
Trumbo (více)
  • USA Trumbo
Země původu:
USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
8,24 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Trumbo je dostupný s českými titulky a českým dabingem