Otcové a dcery

71%
Otcové a dcery
Jack Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jack je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)



Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5.5
Tak nevím. Kritiky vesměs pozitivní, ale mě tento film až tak moc neoslovil. Připadal mi takový hodně "americký", prvoplánově působící na slzné kanálky zejména žen. Cameron se s problematickou Katii rozejde, ale jak by mohl odolat jejímu vykulenému pohledu, utápějícímu se v potocích slz?! Tak se s ní zas honem kouká udobřit. Mnohé jiné filmy, třeba i naše, mi nepřipadají tak plné klišé jako právě ten. Ať se za to na mě nikdo nezlobí. Snažila jsem se poupravit si názor směrem k pozitivu, ale nějak to nešlo.
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Hluboce dojemný film.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
8
Příběh Otcové a dcery v tomto psychologickém dramatu za kvakerské účasti gladiátorského Russella jsem vsákl na jeden dlouhý zátah, který ve mně zanechal pocit přemýšlivé trudomyslnosti. Aaron Paul ukázal, že nepotřebuje nijak výraznou rychlost k tomu, aby dokázal, že umí i hrát. Amanda Seyfried je jako vždy se svými vyboulenými kukadly kouzelná a z Kylie Rogers roste velká herečka, u níž doufám, že její dětský talent nezanikne ve světě drog a jiných opojných látek. Byla by to škoda. Russell Crowe si vybral látku, která není pro všechny, zhostil se jí velmi dobře a já jsem v potěše, že tuhle roli na svoje ramena nasadil, neb to bylo v jeho podání srdcervoucí herecké opojení.

Dodatečné informace

Původní název:
Fathers and Daughters (více)
  • USA Otcové a dcery
  • USA Fathers and Daughters
Premiéra v ČR:
12. 11. 2015
Distributor:
Bioscop
Země původu:
USA, Itálie
Přístupnost:
12+
Čeština:
Otcové a dcery je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch