Room

79%

Komentáře a recenze 37

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
První hodinka filmu byla geniální a nebál bych se dát plný počet. To co se odehrávalo v pokoji a následný útěk ve mě zanechal nepříjemný pocit,jaký jsem nepocítil už dlouho. Ta bezmoc,kterou má člověk před očima,uf to byla vážně síla. Zahráno na výbornou. Druhá půlka filmu už mi přece jen přišla o něco slabší a dostavila se i nuda což je u takového filmu chyba,když nedokáže udržet diváka. Jacob si to dával jako velký pán a pokud se nic nestane,tak má do budoucna dobře našlápnuto.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zajímavý, ale trošku táhlý a místy nudný snímek. Jak píší i ostatní je první polovina filmu, kdy jsou matka se synem uvěznení v zahradním domku dobrá. Druhá polovina, kdy jsou na svobodě a zkouší se začlenit zpátky do normálního živoat už tak dobrá není. Oceňuji výkon malého chlapce. Celkově mi to ale nedává více, než 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Buď by to chtělo lepší psychologii, nebo lepší thrill, ale tohle je polovičaté, nedotažené a ukňourané.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Kde ostatní končí, my teprve začínáme. Aneb kouzlo postraumatického stresu v akci. To je teprve ta spravná depka. Jak fantastická musí být knížka, když už film je bezchybný.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Hodně intenzivní snímek, který dokazuje, že i za málo peněz se dá pořídit hodně kvalitní muziky, zvláště když je k dizposici skvělá a sympatická herečka a jeden výborně vybranej chlapeček. Ve filmu jsou hodně zajímavé momenty a funguje jak v rodině dramatu, tak thrilleru.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Obří divácký kalkul, který co do příběhu není ani zdaleka bezchybný a vynalézavý a pracuje víceméně s umně ohýbanými rodinnými motivy, ale formálně a především herecky se mu nedá absolutně nic vytknout a svůj jediný účel, zasáhnout publikum do citlivých emocionálních sfér, splňuje na jedničku. A o nic jiného tu dle mého vůbec nešlo....
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
5
Sice je ten film skvěle zvládnutej, ale já nebudu podkuřovat filmu o znásilňovaný krávě a jejím blbym frackovi. Kdyby je ten násilník na konci zabil dal bych tomu možná i 4 hvězdičky. Hned by to bylo nečekaný a zvrácený. Proč ale ne? Proč mám fandit znásilňovaný krávě a nějakýmu blbýmu miminu? Působí to obyčejně, ale kvůli těm nesympatickým charakterům na film budu mít jen špatné vzpomínky.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
První půhodinka se musí přetrpět, ale pak je to parádní jízda, krom poslední půlhodinky, ta se taky musí přetrpět :-) Escape kobercová scéna je výborná a dokonale natočená, jinak výkon klučiny si zaslouží oscara v kategorii do deseti let :-) Když to shrnu, tak hodně dobře natočené drama, které určitě stojí za podívání. 78%
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
Nejspíš byla chyba jít na film až po Fukově recenzi, na druhou stranu, nebýt jí, o filmu bych nejspíš nevěděl a nešel na něj. Nicméně jsem věděl, co se zhruba bude dít a co na filmu je dle Fuky špatně. A zatímco v některých ohledech se mýlil, protože film nejspíš nesledoval pozorně (kluk nemohl spadnout z balkonu, protože byl za oknem, a chodit po schodech se učil), v celkovém pohledu s ním souhlasím, že druhá část je horší, z hlediska uvěřitelnosti a neschopnosti jít víc do hloubky. Nicméně z pohledu uvěřitelnosti by mě spíš zajímal začátek příběhu, jak to holka zvládla, že se nepokoušela utéct co chvíli a jak vůbec přežila porod. Herecké výkony všech skvělé.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7.5
Oscarový Room je poměrně brutální drama zjemněné optimistickou nevědomostí pětiletého kluka. Bezpochyby zajímavější část se odehrává v depresivním pokoji, ta na svobodě se mi zdála klasičtější, avšak o to víc jí slušela pochroumaná psychika hlavních postav, která ve vězení vypadala skoro normálně. Nezaměnitelné.