Pátá vlna

56%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Velmi slabý sci-fi snímek,kterých je v poslední době mraky. Ničím výjimečný,spíše po celou dobu nudný a zmatený. Škoda,že těch 5 vln se odehrají během úvodní pětiminutovky a pak už jen sledujeme pobíhající Chloe Grace Moretz od ničeho k ničemu. Škoda,protože snímek mohl dopadnout mnohem lépe.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Opět na matičku Zem přiletěla civilizace odněkud z vesmíru s úmyslem si ji podrobit a tak je také opět proč bojovat. Použila se post-apokalyptická šablona známá hlavně z TV seriálů, jako např. ´Živí mrtví´ nebo ´Revoluce´, jen pochopitelně se svým vlastním příběhem a dějovým zvratem. Snímek se také řadí mezi tzv. -teen movie-. Z dospívající mládeže včetně dětí je tu vycvičena armáda mající bojovat proti vetřelcům, čímž se ukáže, že je tu jedno podstatné ale. Hlavní postavou je Cassie, která příběh vypráví a která v mnohém ve svém vývoji překvapuje. Jedná se však o dobrodružný příběh s prvky sci-fi, tak nakonec proč ne. Tvůrci neopomněli dráždit romancí, ale naštěstí se dokázali udržet na uzdě. Takovýto prvek spíše ruší, což to škoda. Vyhnuli se také výrazným emocím a nervy drásajícímu dramatu. Není tu ani přemíra akce, takže v tomto může přijít divácké zklamání. Děj je však potřeba velmi dobře sledovat, jinak hrozí zmatečnost nad tím kdo je dobrý a kdo je ten zlí. Několik detailů je nevysvětleno, takže to vypadá, že si tvůrci ponechali otevřená vrátka pro případné pokračování. Příběh o ztrátě rodiny, o vůli najít mladšího bratra a hlavně přežít, tak by se děj mohl krátce shrnout. Vyloženě filmová pecka to není, ale o špatný film se také nejedná.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Úvod vypadal ještě jako docela schopné sci-fi, ale po chvilce se z toho stalo tuctové teenage-drámo, ve kterém ta postapo atmosféra moc nefunguje. Těch pár twistů dojem trochu vylepšuje, ale pokud má člověk nakoukáno, tak ho ani moc nepřekvapí,
sabule
14 227 bodů
4.5
Na film jsem se velmi těšil,protože sympatická drsňačka Moretz je moje oblíbenkyně,ale film jako celek za moc nestojí a dá se opravdu zhlédnout asi jenom jednou.Dost chabý scénář ano nemůžou zachránit vcelku toporní herci a už v půlce filmu se dá vytušit že dobro je nakonec to zlo.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
2
Po traileru jsem se na film docela těšil, ale ze slibně začínajícího se Sci-fi se po zkončení 4. vlny z toho stane teenage slaďoučká sračka. Nějaká ta procenta jsem dal za prvních 10-15 min. Takže vlastně to ztěžejní filmu, tedy Pátá vlna, jak se film jmenuje, stají za prd. Snad je nenapadne točit další pokračování, viz Divergence, Hunger Games či Twilight, protože podle konce k tomu má "našlápnuto". Velké zklamání.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
0
Keď je Forrest Gump najlepším príkladom ako sa má film podľa knihy točiť ,toto by som použil ako odstrašujúci príklad toho "Ako sa točiť nemá".
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
treba povedat ze uvod bol vynikajuci a film mal tu spravnu atmosferu, ale bohuzial to vydrzalo len do takej 30 minuty. potom co sa dej zacne zameriavat na hlavnych hrdinov (teda young adults) tak to ide dole z kopca co sa tyka ako atmosfery tak i zabavnosti a dockame sa i hlasok o laske ktora je vypinac... co je dost skoda lebo chloe je ako vzdy vynikajuca a vsetky dospele postavy maju skvele obsadenie. je otravne ze sa pocitalo s tym ze film bude mat uspech (co sa nestalo) a toto mal byt prvy film z trilogie, co ma za nasledok fakt ze film nema riadny koniec...
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Jako pilot k nezajímavému sci-fi romantickému seriálu je to docela dobrý, ale takto to utnout a v podstatě nic zajímavýho neukázat, to si třetí hvězdičku nezaslouží. Slečna Moretzová je dobrá (herecky) a pointa filmu taky, ale to je asi tak vše (jo a začátek vypadal taky slibně, slušný efekty a napětí). 39%
avenis
avenis
8 145 bodů
3
Naprosto nezajímavá věc. Velmi nenápadité zpracování tématu mimozemské invaze s cílem vyhladit lidstvo. Napřed jsme bez proudu, pak tsunami, pak chřipkovid a nakonec si zelení pavoukovci vlezli do hlav lidí a vybíjeli zbytky. Nějaké překombinované. A zase jen v Americe . No, příště už nemusím...
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
5
Zpočátku se to rozjíždělo docela slibně, ale velice rychle se to zvrhne v hroznou slátaninu, na kterou se ke konci už skoro nedá dívat, jak je to dementní. Z poslední doby mě podobným způsobem otrávil film Enderova hra - Pátá vlna je podobná, ne-li hoší kokotina pro teenagery. Scénář vrství jeden nesmysl za druhým a zbytečně zabíjí jinak docela slibný námět - dovedu si představit úpravy, po kterých by se mi ten film líbil, ale bylo by s tím práce jak na kostele a vzniknul by v podstatě úplně jiný film. Pátá vlna na mě působila až zarážejícím způsobem lacině a celkově nemám za sebe problém napsat, že tenhle film za vidění v podstatě nestojí. Pokud tedy člověk vyloženě není fanda Chloë Grace Moretz, která je zde tradičně výborná (Nick Robinson je naopak doslova tragický a místy jsem uvažoval, zda to ve skutečnosti není převlečený Justin Bieber)