Diagnóza: Šampión

76%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Slušné herecké výkony tahají tento snímek nahoru. Sám příběh je podle mě nezajímavý,ale Landesman z něj vymáčkl maximum co šlo. Rád jsem viděl Willa po dlouhé době zase hrát a možná tímto výkonem i zabojoval o nominaci na toho plešatého, zlatého klučinu. Jinak mám pocit,že kdyby byl film určený rovnou pro televizi nikdo by se tomu ani nedivil.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Na tom to snímku je hlavně zajímavý na pravdě založený příběh a vše co se v profesionálním americkém fotbalu dělo a děje. Sport je bohužel prohnilý na celém světě, točí se v něm obrovské peníze a když to chce někdo odkrýt, může být rád, že neskončí na dně Orlické přehrady, čí na dně Atlantiku :) Mě osobně se film líbil moc.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Smithův boj s větrnými mlýny (vedení nfl), který rozhodně nenudí, ale tak nějak nenabízí žádnou přidanou hodnotu. Prostě jen hodně silný příběh v průměrném balení.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Filmové drama, které je natočené naprosto nehollywoodským způsobem je docela zásadní odhalení sportovního průšvihu, ve kterém se točí miliardy dolarů, ale i školní stipendia a tisíce zaměstnanců. jeden doktůrek z Afriky zkrátka takovou rozjetou mašinu zastavit nedokáže an i kdyby chtěl, to ale neznamená, že by se mu nedalo fandit. Film je to po hříchu dobře natočen, ale vázne mu tempo. Herci jsou ovšem bezchybní.
Edward
Edward
2 481 bodů
9
9/10
brcolka
brcolka
1 045 bodů
10
Spojení
  • Will Smith
  • boj za zdraví
KajkaFajka
KajkaFajka
723 bodů
10
Nemožem inak než tomuto filmu dát sto percent. Za prvé je to film s Willem Smithem. Za druhé je to sportovní drama a za tretí je to o boji s vetrnými mlýny. A tento boj je trochu sladkobolný. Hlavní hrdina i cez počáteční velké problémy a vyhrozovaia upeje ale stejně se toho asi moc v reaálném životě nezmení
Silvie_ART
106 bodů
10
Na celé kauze mě fascinuje to, že dodneška se to vlastně nevyřešilo a nějaká větší infromovanost neexistuje. Ale jako milovník sportu chápu to, že oni do toho jdou i přes riziko. Protože peníze, sláva, úspěch, vzrušení ... a zatím jim nic není. Jinak film byl super, Will hrál skvěle jako vždy.
pavelkoubik
39 bodů
9
V širším měřítku rozhodně záslužný boj s větrnými mlýny, v tom užším zase mizerný filmový materiál, jehož zpracování se vzhledem k mlhavým (či velmi čerstvým) výsledkům klidně dalo o pár let odložit. Will Smith si poprvé od roku 2008 střihl opravdu náročnou roli a i přes občasné skřípání si relativně úspěšně sáhl na dno (abych si pořádně zarýpal, tak jeho akcent se jevil být spíš východo- než západoafrický a jistě by snesl nějaké to broušení). Gugu Mbatha-Raw by možná pro změnu snesla větší roli (nebo alespoň zmínku zde v profilu filmu), NFL by slušel silnější, charismatičtější hlas a snímek jako takový mohl o poznání lépe gradovat, ale na slabé čtyři hvězdičky mi to pořád vychází.