Mythica: Čaroděj

51%
Mythica: Čaroděj
Mythica: Čaroděj

Marek a Gojun trénují společně, aby se Marek stala mocnou a schopnou ochránit se před Szorlokem. Gojun má ale vidění, ve kterém Szorlok Marek dostane, takže Marek žádá, aby se ukryla. Jenže Thane byl unesen Peregusem Malisterem a Marek mu pomůže jen tak, že spolu s Dagenem a Teelou vyrazí na dlouhou cestu pro jednu Malisterovu zásilku. Jako doprovod s nimi půjde Bettyla, který pro Malistera pracuje. Jde o zásilku vzácných kamenů a cesta za dodavatelem trvá několik dní. Dodavatel se navíc ukrývá v jednom dalekém nevěstinci, takže se cesta ještě o několik dní prodlouží. Když je dodavatel nalezen, informuje skupinu o tom, že důl obsadili vojáci. Marek okamžitě dojde, že je Szorlok na místě. Skupina se tedy nezdržuje a vyráží pro kameny.

Dodavatel se pokusí kameny ukrást. Skupina je nakonec rozdělena a Marek se s dodavatelem ztratí v tunelech dolu. Dvojice společně objeví moc, díky které vznikají ony vzácné kameny. Jde o další kus Darkspore. Marek musí kámen odnést Gojunovi, ale dodavatel s ním uteče. Marek si myslí, že umře v tunelech, protože se tam ztratila, ale Teela jí pošle na pomoc brouka. Marek tedy nakonec najde cestu ven a cestou najde i onen kus Darksporu. Teela a Dagen jsou mezitím zajati, ale Marek je osvobodí. Jejich společník Bettyla už dávno zemřel. Trojici ale přepadne Szorlok, a i když s ním Marek bojuje, Darkspore stejně získá. Při boji navíc umírá Teela, která se obětuje pro záchranu Thanea, Marek a Dagena. Marek získala díky obětování Teely velkou moc, což ji vyčerpalo, takže se o ni Dagen musí postarat. Domů se dostanou právě včas, aby zachránili Thanea před jistou smrtí. Thane nese smrt Teely špatně a chce se Szorlokovi pomstít. Teela a Thane se totiž před únosem Thanea dali dohromady, Teela dala přednost Thaneovi před svojí bohyní. Marek bude dál trénovat s Gojunem, který si je jistý tím, že se Szorlokovi nikdy nepodaří najít poslední kus Darksporu. On a Marek prý Szorloka zastaví. Marek a Dagen se v tomto díle políbili, ale Marek s ním prý být nemůže, i když by si to přála. Dagen by si to přál moc. (TV Prima)




vaclav-pilnik
217 bodů
5.5
Třetí díl už byl už tak nějak koukatelný. Sice tam bylo trochu víc vaty, přehršle slow motion o něčem i o ničem typu někdo zahazuje plášť, někdo se pohnul o krok dopředu a tak podobně, ale třeba při natáčení probíhala studie jak se vlastně člověk hýbe, nebo tak něco. Možná je to u Mythicy nějaká tradice že se při natáčení filmu děje i něco jiného než natáčení filmu. První dva díly byli jasně experiment, na co se divák vydrží ještě dívat. Sorbo sorboval trochu víc než v předchozích dvou dílech, dohromady asi 10 minut, to je sice dost, ale ještě to nezkazilo celý film a navíc je docela možné že už mu po letech došlo že není opravdový Herkules, ale že to byla jenom jedna role. Ostatní herci tentokrát vypadali že vědí co mají dělat, dialogy se nezvrhávaly v nesmyslné blábolení a to je dost velký pokrok. Mythica je film kde je člověk rád když zemře postava jejíž herec je prostě hrozný a to i když je kladná. No Sorbo to nebyl ale nebudu psát spoilery. Je fajn že se můžu těšit že v dalším díle tato postava už nebude, i když tady už mi tak příšerná nepřipadala, ale ta pachuť předchozích dvou dílů jen tak nezmizí. I hudba se zlepšila, tentokrát v hudbě nevyčnívalo sólo na elektrickou kytaru jako výstřik krve v obchodě se svatebními šaty, protože tam vůbec nebylo. Jistě pořád je co zlepšovat, ve filmu je několik dost nelogických chyb, ale když už to dotáhnul k tomu že si toho má cenu všímat, tak už má alespoň nějakou úroveň. Kdo ví, jestli bude každý díl lepší než předchozí, třeba 10. už přestane vypadat jako natočený v minulém století a bude z toho docela dobrý film.
  • je to lepší než předchozí dva díly
  • kameraman natáčí herce a ne jejich nohy
  • chybí sólo na elektrickou kytaru
  • kladná postava, kterou jsem nesnášel konečně zemřela
  • dialogy dávají smysl
  • několik nelogických chyb
  • Sorbo ve větším množství než malém
  • příliš mnoho zbytečných slow motion

Dodatečné informace

Původní název:
Mythica: The Necromancer (více)
  • USA Mythica: Čaroděj
  • USA Mythica: The Necromancer
  • USA Mythica 3: The Necromancer
  • USA Mythica: A szellemidéző
  • USA Mythica: Czarownica
  • USA Mythica - Der Totenbeschwörer
  • USA Mythica: La Nécromancienne
  • USA Mythica: Nekromanka
  • USA Мифика: Некромант
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Mythica: Čaroděj


Předplatná

Powered byJustWatch