Mune - Strážce měsíce

68%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Riverdon
Riverdon
7 392 bodů
9.5
Ve stylu Mijazakiho filmů, s animací jak z Faunova labyrintu a magičností Avataru.
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
10
100% sem tu dal zatim pouze jednou, ale ted sem nucen je dát po druhý. Tohle je fakt nejatmosferičtější animák co sem kdy viděl.. Naprosto mistrovská práce...
  • Megaoriginálnost (animace│prostředí│příběh)
  • nic...
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Předně je velmi důležité říct, že je to pohádka pro malé děti. A z tohoto hlediska ji také hodnotím. To jen tak na úvod. Vždycky se mi líbily pohádky, které nebyly zasazené do lidského světa. Pohádky, se kterými si dal autor aspoň tu práci, že vymyslel nejen příběh, ale i prostředí. Bohužel se takové dají spočítat na prstech jedné ruky. V tomto ohledu je Mune naprosté zjevení. Úchvatná podívaná, přehršel nápadů tryskající ze všech stran, smysl pro detail, prostě všechno. A navíc žádná mrtvola. Padouchy napravujeme a ne zabíjíme, to by se mělo dětem vtloukat do mozku. Teď už nezbývá než doufat, že mě nejlepší film roku netrefil hned v únoru, i když v případě Mune bych rozhodně nelitoval.
amalkapinkasova
amalkapinkasova
78 bodů
8
Jeden z mála animovaných filmů, který nepochází z Ameriky mě zaujal už dlouho před tím, než se objevil na plátnech. Nedávno jsem měla konečně možnost se pohádku podívat a musím říct že na mě zanechala úžasný dojem. Vždy mi přišlo, že americké produkci se zatím nikdo v okruhu animace nedokázal vyrovnat, ale tento snímek jim může hrdě konkurovat. Úžasné zpracování zobrazuje krásný a magický svět, kde den a noc je takovou stálicí asi jako rozsvícená žárovka. Autoři zde popustili uzdu své fantazii a vytvořili tak jedinečný svět s originálními bytostmi. Tento kouzelný příběh je prolínán i se světem snů, který je zobrazen jednoduchou animací, která dodává správný snový nádech. Myslím že Francouzi s touto pohádkouo opravdu zazářili a doporučuji všem, kteří animované filmy rádi sledují.