Café Society

62%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Musím říct, že mě Woody Allen nenudí - jeho filmy už jsou tak iritující a otravné, že ve mně dokáží vzbudit silné emoce a nezapomenutelné zážitky odporu a nechuti z té povrchní snobárny, co nemá nápad, vtip, ale myslí si o sobě, že tím překypuje. Jestli budu mít někdy potíže s nízkým krevním tlakem, naordinuju si maraton Allenových 2000+ filmů a možná si tak zachráním život. Takže potud dobrý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Atmosféra Hollywoodu 30. let je parádní, o to víc zamrzí dost odbytý příběh, který je obyčejným milostným trojúhelníkem. Herecky paráda, Jesse u Woodyho umí a i taková Stewartka tady asi poprvé konečně není na pár facek. P.S., docela bych byl zvědavý na čistokrevnou gangsterku v Allenově podání.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Dvě romance, které někde zbyly v Allenově šuplíku a které zasadil do jednoho příběhu. Hlavní hrdinky se jmenují Veroniky a nějak jsem si vybavil slavný film Dvojí život Veroniky, ale i když tam na konci jakýsi náznak spojitosti je, rozhodně bych oba filmy nesrovnával. Co se zásadně nepovedlo je opět nesympatický Steve Carrel, který vtipnou postavu naprosto pohřbil svou neschopností hrát. Mezi Kristen Stewart a Jesse Eisenbergem to opět jiskří, což se nedá říct o jeho vztahu k Blake Lively, vedle které se naopak chová, jakoby ji chtěl okamžitě připravit o věneček. Nejvtipnější jsou tak scény se zalíváním lidí do betonu, které jsou však jak z jiného filmu a hlášky o židovství a křesťanství, které nikdy nezklamou. Je to jako kdyby pejsek s kočičkou vařili dort a přitom je strašně vidět, že chtěl Allen natočit něco jako Půlnoc v Paříži, jenže dvakrát do stejné řeky prostě nevstoupíš. Škoda, že neměl čas Owen Wilson, ten je jedinej, kterej pozdního mistra skutečně pochopil.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
woody allen sa vo svojom pokrocilom veku vybodol na nejaku sofistikovanu filmarcinu a kazdy rok prichadza s novym filmom ktory nikoho neurazi ale ani nikoho nemoze nadchnut. cafe society taha nahor hlavne technicka stranka (storaro patri k top kameramanom roky rokuce), lebo scenar a rezia su slabe (hlavne scena s prostitutkou candy je zrezirovana otrasne)...
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Hezkej vizuál nezachrání vylízanost postav. Jak rád bych viděl film, kde muž pošle do píči svou lásku, protože nemůže vystát její tupost.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
7
Upřímně si nevím, co myslet. Líbilo, nelíbilo? Asi líbilo, ale čekala jsem od toho víc...
premontgomery
premontgomery
1 154 bodů
5.5
Tak mě to trochu překvapilo, že to není to, na co je člověk od Woody Alena zvyklý. Na druhou stranu je mu téměř 81 let, takže skvělý výkon? Dá se na to brát ohled? Rozvláčné, bez pořádného náboje a málo dobře vypointovaných scén.
  • námět ve své strohosti
  • tempo, příliš brutality na Allena ( dlouho držel styl, že se to obešlo v jeho filmech bez vražd)
barborasalome
barborasalome
522 bodů
7
Mně se film líbil. Mám skoro stejné pocity jako při filmu Půlnoc v Paříži. Pohladilo mě to po duši.
baranovakova6
baranovakova6
445 bodů
0.5
Zdlouhavý , ukecaný a pro mě dost nudný snímek. I na Woodyho Allena to bylo nudný , nemastný , neslaný , zbytečně zdlouhavý. Musím říct , že tento film se mi do paměti moc nezaryje . A i když k filmu mám výhrady a špatný dojem , i tak nevím co víc napsat , co víc hodnotit...
knihovna1
283 bodů
10
Tak já jsem věrným zastáncem nestora Woodyho Allena a jeho velká fanynka. Nedám na něj dopustit, takže já mu vychválím vše. Na tento film jsem šla po přečtení několika nechvalných recenzí a byla jsem mile překvapena. Výběrem herců a fóry! Film má vkusnou výpravu a jazzovou hudbu. Kdo má rád jazz a kluby a Hollywood, aťse jse kouknout. Film nepostrádá morální moudra a poklesky samozřejmě.