Polednice

52%
Polednice

Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou, ženou, která ve své pomatené mysli vleče tíhu vlastního dávného neštěstí.

Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy,  se postupně začínají spřádat sítě prokletí. Podaří se Elišce zachránit sebe i dceru před mysteriózním zlem dřív, než ji zcela ovládne stín Polednice a nebo vlastní šílenství? (Falcon)




Recenze: Polednice

Kinobox.cz
70%

Ze všeho nejvíc se ale film přiblížil psychologického thrilleru, který je zasazen do vesnického prostředí. A vy se budete uchechtávat i lekat. Na kontrastech a atmosféře totiž Polednice stojí.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3
Nazývat Polednici hororem je zásadní chyba. Ve filmu není ani jeden hororový prvek. Je to spíš takové minimalistické drama o jedné ženě,které přeskočí. Sádkovi se občas podaří vykouzlit hutnou atmosféru,kterou ale dokáže vzápětí zničit jednoduchostí scénáře. Geislerová se sice snaží seč jí síly stačí,ale na nějaký lepší výsledek to prostě není.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
3.5
Film absolutně o ničem. Herci ze seriálů, naslaná a nemastná Aňa Geislerová. Příběh o ničem, z hororu to pobralo asi dvě scény dohromady 30 vteřin dlouhé. Propadák.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Jednotlivosti zajímavé, audiovizuál skvělý, jen naprosto neukotvené v nějakém jednotném filmovém světě, žánrovost a "realističnost" se neprogramově třou a jednotlivé prvky se navzájem negují. Ale to je vlastně pro duo Samir/Chlupáček pravidlem - mají vymyšlený koncept, mají jednotlivosti, ale na cestě od jednoho k druhému se to někde zadrhne. A je to škoda.


Dodatečné informace

Původní název:
Polednice (více)
  • Česká republika Polednice
  • Česká republika A nappali boszorkány
  • Česká republika The Noonday Witch
  • Česká republika Vidurdienio ragana
  • Česká republika Полдень
Premiéra v ČR:
3. 3. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Čeština:
Polednice je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch