Mladý papež

82%
Mladý papež
Plakát traileru
Minisérie americké HBO, britské Sky a francouzské Canal+. V hlavních rolích Jude Law a Diane Keaton. Děj série pojednává o fiktivním papeži Piu XIII. Nekompromisní povaha papeže a oddanost ke křesťanské víře ho připraví o bližní a přátele. Je to ještě víra v boha?




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Výborný seriál věrně popisující roli katolického "Nejvyššího po Bohu", jeho vnitřní démony i pochyby symbolicky reflektující historickou zpochybnitelnost katolické církve jako instituce - sám papež, ač výrazná až provokativní osobnost, je ve víře i v pochybách vždy součástí společenství, ačkoliv si to odmítá připustit. Chce změnit církev, ale církev mění jeho. Životní role Juda Lawa.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Kdyby se to po pátém dílu nerozplizlo na divný pestrobarevný sliz, tak to Sorentinovi tentokrát sežeru. Chytlavý námět vymyslí každý druhý. Neumí to rozvádět děj a pracovat s postavami, které na dlouho mizí, je to neskutečně repetitivní, rozhodně není důvod, aby to mělo deset hodin, vešlo by se to do rozumně dlouhého filmu. Načančaná ztráta času.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nádherné obrazy, parádní hudební podkres (už jen ty úvodní titulky!), hodně dobrý Law a vlastně všichni kolem něj. Jen to na můj vkus bylo asi až příliš umělecké, filosofické..nebo naopak málo? Prozatím za tři, jestli se ale někdy přistihnu, že si v hlavě některé scénky znovu přehrávám, tak přihodím. s01 3/5.

Dodatečné informace

Původní název:
Il giovane papa (více)
  • USA Mladý papež
  • USA Il giovane papa
  • USA The Young Pope
Premiéra v ČR:
16. 1. 2017
Země původu:
USA, Francie, Španělsko, Velká Británie, Itálie

Podobné


Powered byJustWatch