Wataha

76%
Wataha
Plakát traileru

Příslušníci pohraniční stráže jsou zabiti při bombovém útoku v Bukovských vrších. Přežije pouze jeden z nich. Mnoho lidí je odhodláno zjistit pravdu... V šestidílném kriminálním dramatu z originální produkce polského HBO.

Snímek Wataha, z originální produkce polského HBO, je příběhem o pohraniční stráži v Bukovských vrších, ale také o místě, které je nositelem zvláštních postojů a chování. Toto kriminální drama začíná bombovým útokem, který zabije příslušníky pohraniční stráže nasazené v Bukovských vrších. Přežije pouze jediný. Kapitán Rebrow (Leszek Lichota) přijde následkem této události o svého přítele i milovanou Ewu. Ačkoli je zmatený, snaží se přijít spáchanému zločinu na kloub a zjistit, kdo za tímto neštěstím stojí. Po pravdě dychtí i jeho nadřízení. Oficiální vyšetřování je v rukou státního zastupitelství. (HBO Europe)





Pas
Pas
6 225 bodů
8.5
Wataha alias smečka. Polský krimi-thriller který se odehrává na jihovýchodní hranici je zajímavým počinem polské pobočky HBO. Jistě zaujme aktuálnost tématu , zvlášt v souvislosti s děním na Ukrajině.Je sice obsazen méně známymi herci ale zato se odehrává v prostředí , krajině, která nutně zaujme svou přirozenou krásou. Děj od prvního okamžiku dává tušit, že se nebude jednat o lacinou selanku i když místy se jeví až příliš spletitý či překombinovaný nerad bych v komentáři prozrazoval víc. Určitě doporučuji ke shlédnutí a porovnání s naší současnou tvorbou v tomto žánru. Kdo má tu výhodu, že rozumí originální verzi,ten serial vychutná určitě víc, český dabing je slaboučký a neodráží dějové napětí ani atmosféru.

Dodatečné informace

Původní název:
Wataha (více)
  • Polsko Wataha
Země původu:
Polsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch