Pobřežní hlídka

59%
Pobřežní hlídka

Červené plavky a plovák stejné barvy, těla samý sval a šlacha. Vídali jsme je rádi, zvlášť ti, kteří se zrovna topili. Pobřežní hlídka se stala fenoménem a jedním z nejúspěšnějších seriálů v televizní historii. Původní Mitch Buchannon je už sice dávno v důchodu, to ale neznamená, že by lidi i dál nepotřebovali tahat z vody. Ale protože se režie filmového remaku ujal tvůrce Šéfů na zabití Seth Gordon, bylo od počátku jasné, že tvůrci nebudou chtít podruhé vstoupit do stejného oceánu. Asi vás to překvapí, ale nová Pobřežní hlídka je řízná akční komedie, které nejsou svatí ani utopenci.

Něco se přece jen nezměnilo. Mitch (Dwayne Johnson) je chlap jako hora se silným morálním kompasem a stoprocentním zápalem pro práci vodního záchranáře. Je to prostě naprostý opak Matta Brodyho (Zac Efron), bývalého úspěšného olympionika, kterému sláva natolik stoupla do hlavy, že si po nekonečné sérii průšvihů musí pod Mitchovým velením jako plavčík odkroutit pár desítek hodin veřejně prospěšných prací. Matt má však ego stejně silné jako bicepsy a ani takové varování osudu nebere moc vážně. Místo bdění nad plážovými povaleči bez uzardění zírá do výstřihu dalšího nováčka v týmu, nádherné ale odtažité Summer (Alexandra Daddario). Za jiných okolností by si ho Mitch asi podal, jenže teď na to nemá čas, protože se mu na pláži začaly kupit problémy. Tu moře vyplaví pytlíček s drogami, tu mrtvolu… A protože místní policie vše bohorovně přehlíží, vydá se parta plavčíků na trestnou výpravu, která nemůže skončit dobře, pokud jeden z jejích členů nepřestane všechno sabotovat. (Cinemart)




Recenze: Pobřežní hlídka

Kinobox.cz
40%

Nejvýraznější komediální scény (z toho 2x s penisem) se plácají v neschopnosti pointy dotáhnout. Málokdy na něco tak dokonale sedí rčení "dojení mrtvé krávy". Ten film, bez zbytečného okecávání, zkrátka není vtipný. A to je u komedie dost zásadní problém.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Letos jsem navštívil koncert Davida Hasselhoffa a během písněmi mluvil o svých snímcích a seriálech. Na řadu se tak dostala právě i nová verze Pobřežní hlídky na kterou se sám David moc netvářil. Když se pak publika zeptal co říkají na nové Mitche,tak se ozvalo neuvěřitelný bučení. Hold nostalgie je nostalgie. Dnes jsem se i já dostal k tomuto snímku a vůbec se nedivím tomu bučení. Snímek si sice liboval v různých zpomalovačkách a snažil se být rádoby cool,ale vůbec se mu to nedařilo. Čekal jsem něco ve stylu 21 Jump Street,ale k tomu si nemůže Pobřežní hlídka ani čichnout. Po délku dvou hodin nebyla schopna vyprodukovat více než dvě zábavné scény a to je na komedii proklatě málo. Příběh je debilní a dialogy jakbysmet,ale to se dá vzhledem k seriálové předloze očekávat,takže to bych snímku ještě odpustil. Od Rocka jsem čekal mnohem více a tentokrát ho podle mne zastínil Zac "Bieber" Efron. Na druhou stranu mám rád,když je snímek proložený dobrou muzikou a to zde bylo zmáknuté na výbornou. Hudba filmu dodávala pořádný koule a z nudných scén vykřesala aspoň náznak zábavy. Celkem jsem se na tento film těšil,ale tohle byla opravdu blbost.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Snímek nelze jinak brát než jen jako vzpomínku na devadesátá léta a s tím spojený stejnojmenný seriál. Už začátek nás v tom přesvědčuje připomínáním všeho, o co v seriálu šlo především. Záchranné akce a nábor nových záchranářů v typické soutěži a jejich morální výchova. Nechyběl ani nějaký ten krimi žánr a právě vtom se dál veze tento film. A tak se byť s jinou tváří vrací Matt Brody (zde jako nabubřelý nováček), Summer, C.J. Parker, Stephanie Holden, a hlavně Mitch Buchannon. Scénář však bohužel vyznívá křečovitě ve snaze pobavit a přinést typickou plážovou atmosféru se silnými a svalnatými chlapci a sexy děvčaty. A s tím je hodně velký problém. Kromě Mitche a Matta nejsou ostatní postavy rozvinuty a tak spíše vypadají jako nutnost doplnění stavu. Setkání Mitche s Mitchem, tedy Dwayena Johnsona s Davidem Hasselhoffem je vcelku příjemným a vtipným zpestřením, ale příchod Pamely Anderson je naprosto zbytečnou záležitostí. Seriálové příběhy byly dosti volné a plynulé. Tato filmová připomínka je naopak značně uspěchaná. Atmosféra se přizpůsobila dnešní době, což byl správný tah, ale opravdu to chtělo na tempu krapet zvolnit. Takže jak je výše napsáno, film divákům, kteří na původním seriálu vyrostli, připomene dávné časy, ostatní to spíše zavrhnou.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Mdlý a nevýrazný film, který táhnou sympatičtí herci (Efron na mě sice působí stále jako bez charismatu, ale ok, snaží se), ale vlastně nedokáže ani využít svůj námět, kdy fenomén Pobřežní hlídky vlastně vůbec neuchopuje, místo toho ho nahrazuje něčím, čím ani nikdy nebyla. Tím jde o dost líný film. I když neurážlivý.


Dodatečné informace

Původní název:
Baywatch (více)
  • USA Pobřežní hlídka
  • USA Baywatch
Premiéra v ČR:
15. 6. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
69 mil. USD
Tržby:
177,86 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pobřežní hlídka je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch