Pasažéři

77%

Komentáře a recenze 73

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Hodně jsem četl o Pasažérech jak jsou hloupým a nudným film. Vůbec nechápu kde na tom kritici byli. Příběh je víc než zajímavý a nabízí nám zajímavý pohled do hlavy osamělého člověka,který svým rozhodnutím může změnit život druhé osobě. Spojení Lawrence - Pratt byla sázka na jistotu,která se vyplatila. Rozhodně se jedná o trochu jiný blockbuster,který si svou fanouškovskou základnu lehce najde.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Velice zajímavý příběh. Zkuste s ipředstavit, že se vzbudíte na meziplanetárním letu o 90 let dříve = že do cíle nedoletíte. Loď má poruchu a v tu chvíli je film typicky americký, nic nefunguje, něco se musí ručně odblokovat, jeden se objetuje, někdo ho oživý .. bla bla bla. Těchto 20 minut mi zkazilo vcelý dojem z filmu. Copak to nejde udělat projednou jinak?? Jinak skvělý film s jedinečným příběhem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Kosmická loď plující do vzdálených planetárních kolonií a přepravující tisíce lidí, má náhlou poruchu ve spacích komorách. Vlivem toho je jeden cestující probuzen. Samota ho však tak zžírá, že svévolně probudí jednu další cestující. A příběh vypráví, co všechno tato dvojice v osamění prožívá a co se vlastně bude dít dál. Po vizuální stránce naprosto dokonalé dílo. Dějově zajímavý mix sci-fi, romantiky a thrilleru. V prvé řadě je třeba upozornit, že v příběhu figurují pouze čtyři herci, z nichž jeden se objeví až na samém konci a to ještě dohromady snad jen na pět minut. Celkově se jedná o příběh dvou lidí, kde se kloubí morální dilema a upřímnost. V hlavních rolích Chris Pratt a Jennifer Lawrence a dá se říci, že ve svých rolích mezi nimi chemie skutečně funguje. Do dějství zasahuje ještě barman, který je android. Buď jak buď, zajímavě v sobě probouzí sympatie. Do filozofování se tady tvůrci nijak zvlášť nehrnuli, ale i tak náznaky patrné jsou. Snímek srozumitelný, nikam nespěchající a ke všemu s rouškou záhad a tajemství. Ať se to někomu líbí nebo ne, tohle je po klasickém snímku z roku 1968 ´2001: Vesmírná odysea´ velice skvostné dílo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Ten film má skvělý námět. Ale náměty jsou ta nejbanálnější věc, producenti mají šuplíky přeplněný úžasnejma námětama! A provedení je fatálně špatný. Fádně vykreslený postavy, jejichž chování je tak povrchně čitelný a bezrozměrný, až je to kusem otupující a kusem urážlivý. Neexistenci opravdovýho konfliktu (protože při tomhle nastavení je nevyhnutelný usmíření mezi nima, ty postavy nemají dost velký rozměr na to, aby mohly cokoliv jinýho než naplnit klišé) musí scénář vyřešit tím, že uměle dodá poruchu lodi - aby vůbec existovala nějaká iluze napětí. Jde o ukázku veskrze špatně realizovaného námětu, film nedokáže těžit svůj potenciál a musí si pomáhat tupýma berličkama, který by mohly přijít kdykoliv v jakémkoliv filmu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dost dobrá komorní sci-fi romantika s fakt dobrým Prattem a boží JLaw. Den po zhlédnutí si ten film pořád přehrávám v hlavě, to se mi za posledních pár měsíců mockrát nestalo. Trošku mi tu možná nesedl ten blockbusterový závěr a vyloženě dostala ta teen s.ačka, která hrála u závěrečných titulků.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Krásná ukázka toho, jak si většina kritiků nevidí na špičku nosu. Film, který popírá všemožná žánrová klišé a přichází s neotřelou story z vesmíru, jež v sobě mísí drama, romanci a humor mě příjemně pobavil po celou dobu projekce. Režisér Tyldum to opět dokázal, tedy působivě natočit zajímavý příběh. Herci jsou rovněž velmi příjemné překvapení. Nečekaně dobrý blockbuster s několika scénami, které jsem ve filmu ještě neviděl.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Jediný film svého druhu, kreativně uchopená a logicky rozvíjená romanťárna v cinefilním prostředí milovníků Vesmírné odysey nebo Vetřelce. Divácké nadšení z konfortu a neomezených možností uzavřeného futuristického světa působivě konfrontováno s vyvstávajícím morálním dilematem, přesně rytmizované vyprávění hladce spojuje linie nadřazeného sci-fi konfliktu s vnitřními konflikty a vztahy probuzených aktérů. Postava Laurence Fishburna je sice velmi násilně provedenou scénáristickou vsuvkou, jejíž jediný účel je popostrčit ústřední dvojici vstříc vyřešení technických závad, a závěr je přehnaně hollywoodský, ale celkové nadšení i tak výrazně převažuje, a to nejen díky sympatickému Prattovi a překrásné Jennifer, kterou by vzbudil snad každý chlap s alespoň minimálním sexuálním apetitem, ale také zásluhou nádherných kinematografických odkazů v čele s barmanem Michaelem Sheenem alias Lloydem z Kubrickova The Shining, který se okamžitě řadí k nejroztomilejším figurkám v historii barmanské i sci-fi. Kdo vede řeči o šíleně promarněném potenciálu, musí mít tu nejbujnější fantazii od dob Tolkiena.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Jak někdo dokáže udělat z nudy o trochu menší nudu? Než žít v krabici tak to raději smrt. Fishburne se snad už hodí jen na menší role nebo co? Konečně na konci mě probralo ze snění o lepším filmu výbuchy a očekávaná akce a vzrušení. Jedná velká romantika.
  • jedná velká akce
  • příběh
  • dost romantický
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Dobře se na to kouká, škoda jen té zbytečné přeslazenosti. Film totiž cílí na diváky Hunger Games, ale film by měl větší hodnotu, kdyby byl námět lépe zužitkován.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Dokonalé efekty (nebo spíše záběry vesmíru a lodě) a nominace na oscara za výpravu je taky zasloužená. Interiér lodě je fakt vymazlený a hudba taky stojí za zmínku. Žádné zápory bych v tom neviděl, prostě odpočinkový dobře natočený sci-fi. 74%