Nenasytná Tiffany

59%
Nenasytná Tiffany

Pepa (Leoš Noha) tráví většinu času vysedáváním po hospodách. Aby si vydělal na skromné živobytí, vykrádá chaty a ukradené předměty prodává v zastavárně. Při jednom ze svých lupičských výpadů je málem chycen při činu a během následného útěku náhodou objeví starou videokameru. Ta skrývá záznam, který odhaluje cestu k netušenému pokladu. Pepa je ohromen a okamžitě po něm zatouží. Brzy však pochopí, že aby ho získal celý, nebude muset podstoupit jen dlouhé hodiny kopání. Cena bude mnohonásobně vyšší... (A-Company CZ)



Režie:
Scénář:

xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Nepochybně největší překvapení Varů. Důmyslný film tematizující buranství, spodinu a touhu po zázračných řešeních. V českém prostředí nepochybně ojedinělý úkaz hodný maximální pozornosti. EDIT: Napodruhé ještě o kus lepší. 4 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Sociální fantasy "horror" s dobře padnoucím Nohou.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Příběh průměrného českého lempla aneb Jak se jde k penězům přes mrtvoly. Výborná premisa nedotažená k tíženému efektu hlavně vinou děravé produkční peněženky, jinak je to ale hodně sebejistě zmáknutá nezávislá blbna, která až překvapivě dobře zvládá spojení drtivé nadsázky s uvěřitelným zobrazením nižší společenské vrstvy a hamižné nátury Čecháčků. Herecky i režijně sympatické dílo, které samozřejmě trochu doplácí na formální slabiny, ale díky naturalistickému humoru a jasné vizi si zachovává po celou dobu docela silné aroma znepokojivosti a porozumění s postavami - a to není věru málo.


Dodatečné informace

Původní název:
Nenasytná Tiffany (více)
  • Česká republika Nenasytná Tiffany
  • Česká republika The Greedy Tiffany
Premiéra v ČR:
30. 7. 2015
Distributor:
A-Company
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné