Zbrusu Nový zákon

69%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Trailer mě slušně namlsal a tak jsem se docela těšil na tento snímek,ale při sledování se dostavilo zklamání. Všechny ty nejlepší vtipy byly v traileru a nakonec i samotný příběh mě nijak neoslovil. Nejlepší scény byly právě s Bohem,který se dostal na zemi.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7.5
Pan Nikdo to rozhodně to není, ale zábavné a dobré to rozhodně je. Jaco van Dormael má velmi blízko k esoterickým a mystickým tématům, které dokáže zajímavě odvyprávět se silným autorským pohledem na věc. Když pracujete s cholerickým nenávistným Bohem téměř v hlavní roli, humor se nabízí sám. Tentokráte mi ale přišlo, že film jaksi nemá konec, věci nebyly dotažené, ale základ byl více než slibný. Triková sekvence a výprava byla slabší než u Pana Nikdo. Vlastně pořádně nevím, co s i z toho odnést, možná někdy míň je víc. P.S. určitě to stojí za vidění.
  • Benoît Poelvoorde, co by cholerický Bůh
  • humor, poetičnost a dialogy
  • nedotažený scénář, resp. hlavní linka příběhu, pointa
leafroller
leafroller
3 023 bodů
6
Velmi schizofrenní film. Z jedné strany úžasné myšlenky a témata k fantazírování, která jsou ovšem z druhé strany zahalena mlhou zbytečného umění tak, že se začnete nudit dřív, než vás ty myšlenky zcela pohltí. A když potom přijde opice, divíte se, kam až to tvůrci nechali zajít. I tak ale zůstávám při hodnocení v kladných číslech. Nepamatuji si totiž, kdy naposledy někdo řekl, že všechny útrapy, co se lidstvu dějí, se dějí naschvál. Taky se dosud nikdo nezabýval tím, co dělal Ježíš do svých 33 let.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
10
Nejlepší Bůh, jakýho jsem viděl!
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Pro mne skvělá zábava , nepřetažený humor....skvělý...doporučuji
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9.5
Nečekala jsem to, ale celkem dost mě tenhle film dostal. Bůh jako despotický protiva, jeho žena bohyně panička pod pantoflem a dcera rebelka (mimo jiné i ježíš na kříži je rebel). Vtipné, sem tam i dojemné a mě osobně třeba hodně překvapila Catherine Deneuve, že se "propůjčila" k takové roli. Celkově super.
beseda
beseda
1 931 bodů
8.5
Hodně zábavná věc, kterou umí natočit pouze evropané ;) Určitě lepší forma ztvárnění zajímavého motivu s "vyměřeným časem" (ve srovnání např. s žánrem filmu Vyměřený čas). 85%
lukas
lukas
1 523 bodů
7
Originální, k zamyšlení, k pobavení. Trochu zamrzí přemrštěná délka a konec. Potěší kamera, herecké výkony a surreálná poetika.
Cechulda
Cechulda
1 353 bodů
9
Hledal jsem film, u kterého bych si odpočinul a trochu se pobavil. Myslím si, že jsem si snad nemohl vybrat lépe. Film bych popsal asi takto. Když chcete rozesmát lidi a donutit je, aby se trochu zamysleli, tak si upravte představu o bohovi do takovéto podoby. Když vezmeme v potaz, co vlastně bůh údajně udělal, tak mi nepřijde jako moc velký lidumil. Pojetí celé situace v tomto filmu je opravdu, aspoň pro mě, zajímavé. Herecké výkony jsou poměrně dost slušné hlavně díky vedení Jaco van Dormaela. Film bych doporučil ke shlédnutí. Každý si tam najde svou postavu, za kterou se postaví.
  • Příběh
  • Nastíněná situace v "rodině"
  • Popasování se s vymezeným časem
  • Vyústění děje
  • Bůh a jeho herecký výkon
  • Apoštolové
  • Chtělo to trochu dotáhnout příběh dále
Snekac
Snekac
691 bodů
10
Skvělé! Naprosto bizarní komedie, nutno vidět :)