Sedmilhářky

83%
Sedmilhářky

V kalifornském městečku Monterey dojde během benefiční akce místní základní školy k vraždě. Totožnost oběti i pachatele zpočátku zůstává záhadou, ale podle všeho stojí v pozadí zločinu rivalita a tajemství obklopující trojici matek. Madeline (R. Witherspoon) je živelná žena v domácnosti, která nesnáší exmanželovu novou mladší paní, instruktorku jógy Bonnie (Z. Kravitz). Madelinina nejlepší kamarádka
Celeste (N. Kidman) bývala právničkou a zdánlivě šťastně žije s mladším manželem (A. Skarsgård). A pak svobodná matka s temnou minulostí Jane (S. Woodley)… Sedmidilná minisérie Sedmilhářky je adaptací stejnojmenného světového bestselleru australské spisovatelky Liane Moriarty (brzy vyjde podruhé česky), jejíž výtečný příběh korunují mimořádné herecké výkony předních hollywoodských hvězd. (HBO)





Recenze: Sedmilhářky

Kinobox.cz
80%

Osmidílné série vydávané naráz nemohou stejně vtáhnout do svého světa, na to zkrátka nemají prostor. Když Zoufalé manželky v roce 2012 končily, publikum stále cítilo, přestože posledních pár sérií už bylo o dost slabších, jako by ztrácelo část rodiny. Takový vztah se seriálem už lze navázat jen málokdy. Proto pozor, jestli se na Disney+ pustíte do maratonu, může vám sežrat pořádný kus volného času.

Kinobox.cz
80%

Druhé Sedmilhářky za těmi prvními lehce zaostávají kvůli své těžko přehlédnutelné nadbytečnosti a menší scenáristické komplexnosti - v první řadě do sebe vše krásně zapadlo, zatímco tady už je místy přeci jen znát mírné vaření z vody. I to je však díky špičkovým produkčním podmínkám divákům podáno natolik elegantně, že si ani na něj vlastně nakonec nelze moc stěžovat. A i kdyby ano, pořád tu máme minimálně jednu (stěžejní) rovinu příběhu, která je s přehledem na úrovni toho nejlepšího, co nabídl o dva roky starší bratříček, jenž je stále ukázkovou quality tv záležitostí.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Potemnělá verze Zoufalých manželek. Maloměšťácká tragédie, kde zločin je nakonec hrdina, který vytrhává z každodennosti (i když tentokrát jen diváky, postavy o něm neví). Umí to zaháčkovat, což je nakonec u seriálu jediné důležité, a baví mě postupné vykreslování postav.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
První série lepší té druhé. Ke knížkám se snad někdy dokopu, tohle seriálové zpracování těží hlavně z fain hereckých hvězd a v první sérii té detektivní atmosféry.
Pas
Pas
6 225 bodů
0
Namyšlené, nepracující, pomlouvačné a falešné coury. Smazat a nevracet se. PS: Kdo spí v posteli s makeupem? Trapnost a ubohost.Skutečný shit.

Dodatečné informace

Původní název:
Big Little Lies (více)
  • USA Sedmilhářky
  • USA Big Little Lies
Premiéra v ČR:
20. 2. 2017
Země původu:
USA

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch