Dvojníci

57%
Dvojníci
Český komediální film Dvojníci vypráví o zločineckém bonviánovi Honzovi Rambouskovi, který se ocitá v pasti kvůli dluhům u mafiána Vytloukala. Musí tak ukrást obraz Dívky v modrém, nebo čelit následkům. Náhodně však potká svého dvojníka, slušného středoškolského profesora Richarda Prospala, a jejich životy se obrátí naruby. Honza si užívá v Richardově životě, zatímco Richard čelí mafiánům, kteří si ho pletou s Honzou. Situace se zkomplikuje, když je Richardova dcera unesena. Richard musí překonat svou slušnost a vymyslet plán, jak ochránit sebe, dceru a obraz před mafiány, což spustí řadu komických situací.



Recenze: Dvojníci

Kinobox.cz
10%

Ve filmu se objeví několik herců, o kterých je známo, že umějí dělat humor. Jediný Nárožný (s parukou!) dokázal zvítězit nad okolnostmi a občas se mu podaří něco trochu vtipně zahrát. Všichni ostatní (včetně Sokola v obou rolích) se zmůžou maximálně na humor ve stylu televizních estrád....


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5.5
Na české poměry docela zábavná podívaná. Ondra Sokol je sympaťák a celý film se mu podařilo s vypětím všech sil dotáhnout do zdárného konce. Dvojrole je vždy těžká,ale Ondra se sní popasoval v rámci možností důstojně. Koháka,kterého mám celkem rád jsem zde nemohl skousnout a jakmile zmizel z obrazu,tak hned šla kvalita vzhůru. Postavy se většinu času chovají hloupě a nelogicky. Humorné situace byly spíše úsměvné,jen těžko by se našla scéna u které bych se válel smíchy. Samotný příběh je milionkrát ohraná deska,která ničím nepřekvapí a občas zaskřípe.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
5
Dejte dohromady herce ze všech možných seriálů, z Tvoje tvář má známý hlas, smíchejte do jednoho hrnce a vznikne z toho ultimátní patlanina. První třetina filmu, kdy nepovedení zlodějíčci úřadují je ale velmi dobrá a Kohák nezklamal, když měl prostor. Bohužel poté to šlo každou minutou více více z kopce. 50%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
4
Námět o záměně stejně vypadajících lidí, tedy přesněji řečeno o sobě nevědoucích dvojníků, je za ta léta už tak vyčerpán, že nic nového prostě nevznikne, i kdyby čert na slimáku rallye jezdil. Z tohoto nijak originálního příběhu ční typické češství s přízemním humorem, který občas diváka donutí pohnout koutkem úst, ale to je asi tak v celé té unylosti všechno. A z počátku to přitom mělo našlápnuto velice dobře. Zkrátka, jakmile z filmu zmizel Jakub Kohák, šlo vše náležitým krokem do kopru. Ondřej Sokol naprosto nezvládl zahrát dvě postavy rozličných povah a charakteru, což způsobilo jejich splývání a tak v mnohých scénách je horko těžko rozeznatelné, kdo tam v danou chvíli vůbec vlastně je. Využití pražských scenérií, turisticky známých ulic a míst byl sice dobrý tah, ale s takto nedotaženým scénářem to bylo prostě stejně pendrek platné. Litoměřice a Slaný, kde se také natáčelo, asi málokdo pozná. Jako razantní oddychový film dobrý, ale jinak co se humoru týče, obrovské zklamání.


Dodatečné informace

Původní název:
Dvojníci (více)
  • Česká republika Dvojníci
Premiéra v ČR:
17. 3. 2016
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch