Carol

69%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5
V rámci Oscarového klání pro mne Carol představuje jednoho z nejslabších soutěžících. Myslím,že jsme už dávno překonali dobu kdy by nás měla nějak šokovat homosexualita ve snímcích a Carol tím pádem ztrácí na atraktivitě a je jedno jestli má být snímek zasazený do současnosti,nebo minulosti. Pro mne to spíš byla dvouhodinová nuda avšak dobře zahraná.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Zklamání. Blanchet jako lovkyně zajíčků je sice dost dobrá, ale ten film jinak kromě kouzelného dobového soundtracku dost nudí. Jakože fakt dost.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Carol je moderní drama natočené podle novely Patricie Highsmith, která přivedla na světlo světo literárního antihrdinu pana Ripleyho a scénář k filmu napsala žena, což z Carol činí hodně zajímavou kombinaci. V tomto filmu není pro chlapy místo, jsou v něm zobrazeni jako slaboši, přežitý symbol machistické éry, kteří po zásahu svého ega sáhnou k těm nejšpinavějším praktikám. Nevděčnou úlohu nejsilnější mužské postavy si vzal na bedra Kyle Chandler (Super 8) a musím naprosto jednoznačně říct, že jeho ingnoraci ve výročních cenách považuji za hodně troufalou. Chandler už poněkolikáté prokázal, že pod slupkou napomádovaného hezouna třímá velký dramatický talent. Film však samozřejmě obě dvě úžasné herecké představitelky. Klobouk dolů.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Role jako ušitá pro Cate Blanchett..drama dějící se pod povrchem...jistě nemá pesimistický konec...spíše naopak. I takhle by mohly osudy lidí občas končit. Moc pěkná dobovka . Pěkný výkon podala i Rooney Mara
pery34
299 bodů
10
Perfekkní film
Petka88
Petka88
223 bodů
8
Cate Blanchett nikdy nepatřila k mým favoritkám, ale řekla bych, že tahle role jí vyloženě sedla a neumim si v ní představit někoho jinýho! Zahraný perfektně od obou protagonistek, Rooney sem si oblíbila už ve filmu Muži, kteří nenávidí ženy. Děj trochu pochmurný, ale doba byla bohužel zlá..
majk
58 bodů
10
Hodně zajímavý retro pohled. Žádná nuda, má to spád a citově vypjaté scény jsou perfektně zahrané. Naprosto uvěřitelné.