Assassin

61%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Assassin není typický martial arts movie, jak byste mohli očekávat, pokud si vybavíte filmy s Van Dammem nebo dokonce Tygr a drak, ale jedná se spíš o poctivě vycizelovaný art film, na který se skutečně zírá, nikoli jen dívá. Kostýmy jsou naprosto dokonalé, záběry jsou koncipované s naprostou precizností a i hlavní hrdinka za žádných okolností neztrácí svůj archaický úsměv, a to ani i když prořezává ve skoku krkavici krátkou dýkou. Chce to ale vstřícnější náladu nebo srdce cinefilovo.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
6
Troufám si tvrdit, že podstatu Assassin chápu. Ale ten zbytek… ze scén nešlo vždy poznat, jestli a jak se budou odrážet na ději, obličeje a jména se mi moc v paměti nezafixovaly, takže ta troška dialogů byla více méně anonymní. Umělecká kamera a kostýmy hezké, ale námět mě nebral.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
2
Vizuálně velmi silné, ale proč celých 120 minut šlo kolem mě? Vůbec nevím kdo, kde, jak nebo proč.
naineko
naineko
1 505 bodů
8
Tak úplně nevím. Obrazově vynikající a velmi velmi osvežující. Boření hranic/klišé perfektní. Trochu drhly titulky, tak si nejsem úplně jistý, jestli děj měl byt jen naznačen nebo se něco ztratilo v překladu.
dis
dis
461 bodů
6.5
Viděl jsem v předstihu, snad na Asiafilmu. Moc jsem se těšil. A zklamal se. Úchvatná kamera, nádherné záběry, skvostná výprava. Něco o čínských reáliích a historii znám, takže zase tak moc zmatený jsem nebyl. Zádrhel tkví v tom, že výraznou roli hrají flashbacky a retrospektivy, a že ta dáma nehovoří teď, ale o devět let dříve, přičemž změnu indikují drobné detaily. Taky nic proti dlouhým procítěným záběrům: dá se do nich ponořit. Jen mi přišlo, že příběh vzhledem k osudu hrdinky vyzní slabounce, až diváka napadne, o co tedy vlastně šlo... Trochu to připomene Wongův film Na východě ďábel, na západě jed; ale ten byl hlubší a výraznější.