Assassin

61%
Assassin

 

Epická vizuální báseň jednoho z největších žijících filmařů. Film s prvky bojového umění, jaký tu ještě nebyl.

Filmová báseň jednoho z největších filmařů současnosti zasazená do Číny 9. století je vizuálně omračujícím vyprávěním s prvky žánru wuxia (čínského ekvivalentu středověkého rytířského eposu s prvky fantasy). Jeho hrdinkou je profesionální vražedkyně Nie Yinniang, která poté, co selže ve svém úkolu, dostává od své paní rozkaz vrátit se do svého rodného kraje a zabít muže, jemuž byla kdysi přislíbena ―svého bratrance, který dnes velí největší vojenské oblasti v severní Číně. (Film Europe)




Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Assassin není typický martial arts movie, jak byste mohli očekávat, pokud si vybavíte filmy s Van Dammem nebo dokonce Tygr a drak, ale jedná se spíš o poctivě vycizelovaný art film, na který se skutečně zírá, nikoli jen dívá. Kostýmy jsou naprosto dokonalé, záběry jsou koncipované s naprostou precizností a i hlavní hrdinka za žádných okolností neztrácí svůj archaický úsměv, a to ani i když prořezává ve skoku krkavici krátkou dýkou. Chce to ale vstřícnější náladu nebo srdce cinefilovo.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
6
Troufám si tvrdit, že podstatu Assassin chápu. Ale ten zbytek… ze scén nešlo vždy poznat, jestli a jak se budou odrážet na ději, obličeje a jména se mi moc v paměti nezafixovaly, takže ta troška dialogů byla více méně anonymní. Umělecká kamera a kostýmy hezké, ale námět mě nebral.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
2
Vizuálně velmi silné, ale proč celých 120 minut šlo kolem mě? Vůbec nevím kdo, kde, jak nebo proč.

Dodatečné informace

Původní název:
Nie yin niang (více)
  • Čína Assassin
  • Čína Nie yin niang
  • Čína The Assassin
Premiéra v ČR:
9. 6. 2016
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Čína, Hong Kong, Francie, Taiwan
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
0,63 mil. USD (celosvětově)